Tytuł: Krewetki z makaronem sojowym
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 12 dużych krewetek jajo 150 ml wody 10 dag m±ki 5 dag makaronu sojowego olej do smażenia cytryna sól
Opis przygotowania: Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostaj±) nacinamy od strony brzuszka i rozpłaszczamy. Makaron kroimy na dwucentymetrowe kawałki. Do miski wbijamy jajo, wlewamy wodę, mieszamy, dosypujemy m±kę i wszystko jeszcze raz mieszamy. Krewetki zanurzamy w cie¶cie, wyjmujemy, obtaczamy w makaronie. W garnku rozgrzewamy olej do 160°C i smażymy krewetki, aż nabior± złocistego koloru. Solimy albo skrapiamy cytryn±-jak kto lubi.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 1