Tytuł: Galaretka
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 800 ml wody 2 łyżki żelatyny i 4 łyżki wody 20 dag cukru żółtko łyżeczka mielonej zielonej herbaty
Opis przygotowania: W małej miseczce rozrabiamy żelatynę wodą. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem. Zdejmujemy z ognia, wlewamy żelatynę, mieszamy, potem dzielimy na dwie równe części. Do jednej części wsypujemy zieloną herbatę, do drugiej powolutku - mieszając -wlewamy żółtko. Studzimy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Gdy zastygną, łączymy je i dekorujemy.
Notka: źródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera mąkę pszenną: 0
Zawiera jajka: 1