Tytuł: Ciasteczka z fasoli
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo:
30 dag azuki (małej czerwonej fasoli) i 45 dag cukru
20 dag białej fasoli i 15 dag cukru
20 dag czarnej fasoli i 15 dag cukru
20 dag dużej czerwonej fasoli i 15 dag cukru

Opis przygotowania: Fasole - każdą oddzielnie - moczymy przez całą noc.
Następnie w garnku z dużą ilością wody gotujemy na średnim ogniu fasolę azukę przez godzinę.
Dodajemy cukier i gotujemy na średnim ogniu - od czasu do czasu mieszając — aż woda się zagotuje. Studzimy. Białą fasolę gotujemy w dużej ilości wody przez godzinę, potem dodajemy cukier i na średnim ogniu gotujemy przez 30 min. Studzimy. W ten sam sposób gotujemy jeszcze czarną i dużą czerwoną fasolę. Z azuki formujemy kulki o średnicy 4 cm i każdą taką kulkę oblepiamy odcedzoną z syropu fasolą białą, czarną lub dużą czerwoną.
Notka: źródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 1
Zawiera mleko i produkty mleczne:
Zawiera mąkę pszenną:
Zawiera jajka: