Tytuł: Zupa z tofu
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 8 dużych krewetek
15 dag tofu
800 ml bulionu
łyżeczka sosu sojowego
natka pietruszki
skórka cytryny
sól
Opis przygotowania: Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostaj±) parzymy wrz±tkiem. Tofu kroimy w kostkę o boku 1 cm. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy sól i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy tofu i krewetki, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Zupę rozlewamy do miseczek, wsypujemy kawałki skórki cytryny i natkę pietruszki.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 0