Tytuł: Zupa na skrzydełkach kurczaka
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 40 dag skrzydełek kurczaka 5 dag marchwi 10 dag białej rzodkwi 10 dag ziemniaków lub dyni 4 ¶wieże grzyby por 6 dag miso mielona ostra papryka 4 szklanki wody
Opis przygotowania: Skrzydełka dzielimy na czterocentymetrowe kawałki. Ziemniaki, marchew i rzodkiew przecinamy wzdłuż na pół i kroimy w półpier¶cienie. Grzyby też przecinamy wzdłuż na pół. Por kroimy na centymetrowe plasterki. W garnku z wrz±c± wod± gotujemy skrzydełka na małym ogniu przez 10 min. Dodajemy marchew, rzodkiew, ziemniaki i grzyby. Gotujemy, aż warzywa będ± miękkie. Przyprawiamy miso mielon± papryk±, lekko mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy por.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego. Miso to słona pasta ze sfermentowanej soi.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 0