Tytuł: Zupa miso z kartoflami
Kategoria:
Co potrzebujesz:
Składniki - szczegółowo: 2 duże ziemniaki duża cebula 6 dag miso 800 ml bulionu
Opis przygotowania: Ziemniaki obieramy, przecinamy wzdłuż na dwie połowy i na-kroimy na plasterki. Tak samo kroimy cebulę. Do garnka wlewamy bulion, wkładamy ziemniaki i gotujemy je do miękko¶ci. Potem wkładamy cebulę i gotujemy jeszcze 2 min. Dodajemy miso, lekko mieszamy, zdejmujemy z ognia.
Notka: Ľródło: Mayumi Ishii "Kuchnia Dalekiego Wschodu" z serii Biblioteczka Poradnika Domowego. Miso to słona pasta ze sfermentowanej soi.
Pochodzenie: Japonia
Wino:
Obrazek:
Opis obrazka:
Przepis wegetariański: 0
Zawiera mleko i produkty mleczne: 0
Zawiera m±kę pszenn±: 0
Zawiera jajka: 0