Składniki - szczegółowo:
3 łyżeczki czerwonego kawioru
3 łyżeczki czarnego kawioru
3 łyżeczki żółtego kawioru
9 łyżeczek ryzu do sushi
1 łyżeczka pasty wasabi
9 pasków alg nori o wielkości 10x4 cm
Dania z ryżu i mączne : Sushi z kawiorem
Opis przygotowania:
1. Ryż uformować w wałeczki i posmarować pastą wasabi.
2. Każdy wałeczek ryżowy owinąć paskiem nori w taki sposób, aby wystawał on ponad ryż na wysokość ok. 1 cm.
3. Na wałeczek nałożyć łyżeczkę kawioru.
4. Gotowe sushi w grupach na tacce lub deseczce przybrać zielonym listkiem.
1. Ryż uformować w wałeczki i posmarować pastą wasabi.
2. Każdy wałeczek ryżowy owinąć paskiem nori w taki sposób, aby wystawał on ponad ryż na wysokość ok. 1 cm.
3. Na wałeczek nałożyć łyżeczkę kawioru.
4. Gotowe sushi w grupach na tacce lub deseczce przybrać zielonym listkiem.
Pochodzenie: Japonia
{nocache:c8970d3e0706a4670f044bd8a1639b08#0}{/nocache:c8970d3e0706a4670f044bd8a1639b08#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 10.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:c8970d3e0706a4670f044bd8a1639b08#1}2140{/nocache:c8970d3e0706a4670f044bd8a1639b08#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.