Co potrzebujesz:
jajka, cukier, miod, maka, proszek do pieczenia
Desery : Kasutera
Składniki - szczegółowo:
5 jajek
15 dag cukru
8 dag miodu
8 dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyzki cukru pudru (do posypania)
5 jajek
15 dag cukru
8 dag miodu
8 dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyzki cukru pudru (do posypania)
Opis przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni.
2. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodajac stopniowo cukier i miód. Skończ ubijac gdy masa zrobi sie puszysta i biała i nie bedzie w niej kryształków cukru.
3. Przesiej do masy mąke i proszek do pieczenia, wymieszaj.
4. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąka. Piecz pół h. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakis czas aż ciasto ostygnie.
5. Posyp cukrem pudrem a nastepnie pokrój w kwadraciki.
1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni.
2. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodajac stopniowo cukier i miód. Skończ ubijac gdy masa zrobi sie puszysta i biała i nie bedzie w niej kryształków cukru.
3. Przesiej do masy mąke i proszek do pieczenia, wymieszaj.
4. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąka. Piecz pół h. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakis czas aż ciasto ostygnie.
5. Posyp cukrem pudrem a nastepnie pokrój w kwadraciki.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera mąkę pszenną: Tak
Zawiera jajka: Tak
{nocache:bbecdfbbc9fbd5b06bcde0ca92cfc922#0}{/nocache:bbecdfbbc9fbd5b06bcde0ca92cfc922#0} | Drukuj to | Wyślij to
Cały przepis czytano już {nocache:bbecdfbbc9fbd5b06bcde0ca92cfc922#1}2493{/nocache:bbecdfbbc9fbd5b06bcde0ca92cfc922#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.