Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z ryb i krewetek : Ryba a la gejsza


Składniki - szczegółowo:

Świeża ryba (około 1 kg),
2 łyżki sosu sojowego,
2 łyżki przyprawy do zup, sosów, sałatek,
2 cebule,
ząbek czosnku,
łyżeczka nasion sezamu,
po pół łyżeczki ostrej mielonej papryki i cukru,
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu,
po łyżeczce musztardy i octu winnego,
sól

Opis przygotowania:
Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.
Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę.
Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłużej, tym ryba będzie smaczniejsza.

Pochodzenie: Japonia

{nocache:cf4d802687ce98bdaff00e025b5a8e71#0}{/nocache:cf4d802687ce98bdaff00e025b5a8e71#0} | Drukuj to | Wyślij to