Składniki - szczegółowo:
1 kg filetów z różnych ryb morskich,
łyżka soku z cytryny,
20 dag krewetek,
10 dag małży (mrożone lub z puszki),
3 suszone grzyby,
szklanka białego wytrawnego wina,
15 dag pędów bambusa,
8 szklanek bulionu warzywnego (z kostki),
sól
Zupy : Zupa z ryb i owoców morza
Opis przygotowania:
Filety posól, skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki.
Opłukane grzyby namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody, potem zagotuj i pokrój w paski.
Włóż do garnka filety z ryby pokrojone w kostkę, dodaj krewetki, małże i pokrojone w paseczki grzyby. Zalej gorącym bulionem i gotuj na małym ogniu 40-45 minut, dodaj pokrojone w paski pędy bambusa, wlej wino, zagotuj.
Zupa doskonale smakuje z grzankami z bułki.
Filety posól, skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki.
Opłukane grzyby namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody, potem zagotuj i pokrój w paski.
Włóż do garnka filety z ryby pokrojone w kostkę, dodaj krewetki, małże i pokrojone w paseczki grzyby. Zalej gorącym bulionem i gotuj na małym ogniu 40-45 minut, dodaj pokrojone w paski pędy bambusa, wlej wino, zagotuj.
Zupa doskonale smakuje z grzankami z bułki.
Pochodzenie: Japonia
{nocache:5d25260259bdc070ddb087ed5c29ecc0#0}{/nocache:5d25260259bdc070ddb087ed5c29ecc0#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 10.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:5d25260259bdc070ddb087ed5c29ecc0#1}847{/nocache:5d25260259bdc070ddb087ed5c29ecc0#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.