Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Zupy : Zupa z ryb i owoców morza


Składniki - szczegółowo:

1 kg filetów z różnych ryb morskich,
łyżka soku z cytryny,
20 dag krewetek,
10 dag małży (mrożone lub z puszki),
3 suszone grzyby,
szklanka białego wytrawnego wina,
15 dag pędów bambusa,
8 szklanek bulionu warzywnego (z kostki),
sól

Opis przygotowania:
Filety posól, skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki.
Opłukane grzyby namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody, potem zagotuj i pokrój w paski.
Włóż do garnka filety z ryby pokrojone w kostkę, dodaj krewetki, małże i pokrojone w paseczki grzyby. Zalej gorącym bulionem i gotuj na małym ogniu 40-45 minut, dodaj pokrojone w paski pędy bambusa, wlej wino, zagotuj.
Zupa doskonale smakuje z grzankami z bułki.

Pochodzenie: Japonia

{nocache:5d25260259bdc070ddb087ed5c29ecc0#0}{/nocache:5d25260259bdc070ddb087ed5c29ecc0#0} | Drukuj to | Wyślij to