Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z ryżu i mączne : Ryż trójkolorowy


Składniki - szczegółowo:

50 dag ryżu,
3 jaja,
20 dag mielonego mięsa z indyka lub kurczaka,
2 łyżki sosu sojowego,
łyżeczka posiekanego świeżego imbiru,
4 łyżki oleju do smażenia,
10 dag fasolki szparagowej,
sól,
cukier

Opis przygotowania:
Gotujemy ryż i dzielimy na 4 porcje.
Mieszamy widelcem jaja, sól (pół łyżeczki) i cukier (2 łyżeczki), wlewamy do garnka z gorącym olejem (2 łyżki), smażymy przez 30 s., cały czas mieszając.
W drugim garnku z gorącym olejem (pozostałe 2 łyżki) smażymy przez 2 min mielone mięso przyprawione imbirem, sosem sojowym i cukrem (łyżka), też cały czas mieszając.
Fasolkę szparagową kroimy w skośne plasterki, gotujemy przez. minutę, wodę odlewamy, a fasolkę solimy do smaku.
Na każdą porcję ryżu kładziemy porcję. fasolki i mięsa, nie mieszając ich ze sobą.

Pochodzenie: Japonia

Zawiera jajka: Tak

{nocache:daeb17a772e06526c7d3bb74a6f55c70#0}{/nocache:daeb17a772e06526c7d3bb74a6f55c70#0} | Drukuj to | Wyślij to