Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dania z mięsa i drobiu : Szaszłyk z kurczaka i porów


Składniki - szczegółowo:
50 dag piersi kurczaka 20 dag kurzych wątróbek 2 duże zielone papryki por 100 ml sosu sojowego 2 łyżki cukru 50 ml sake (lub wódki) mielona ostra papryka 20 drewnianych szpil do szaszłyków

Opis przygotowania:
Piersi kurczaka i zieloną paprykę kroimy na identyczne małe kawałki. Por kroimy w dwucentymetrowe plasterki. Wątróbkę, paprykę, kawałki piersi i por nadziewamy na drewniane szpile. W garnku gotujemy ok. 3 min sos sojowy, sake i cukier. Szaszłyki pieczemy na ruszcie lub w opiekaczu, polewając przygotowanym sosem (sos można również rozprowadzać pędzelkiem). Przed podaniem posypujemy ostrą papryką.

Pochodzenie: Japonia

{nocache:c72ce0d0009a8065bab30c1276f02700#0}{/nocache:c72ce0d0009a8065bab30c1276f02700#0} | Drukuj to | Wyślij to