Co potrzebujesz:
patelnię
Przystawki : Omuraisu
Składniki - szczegółowo:
3 jajka
50 g kurczaka (mielony)
½ szklanki ryżu ugotowanego jak do sushi
1 duża pieczarka lub 2-4 małe
2 łyżki stołowej koncentratu pomidorowego
2 – 3 łyżki oleju do smażenia
sól
pieprz
½ szklanki białego wytrawnego wina
ketchup
1 cebula
3 jajka
50 g kurczaka (mielony)
½ szklanki ryżu ugotowanego jak do sushi
1 duża pieczarka lub 2-4 małe
2 łyżki stołowej koncentratu pomidorowego
2 – 3 łyżki oleju do smażenia
sól
pieprz
½ szklanki białego wytrawnego wina
ketchup
1 cebula
Opis przygotowania:
• Cebulę pokroić na drobne kawałki. Kurczaka pokroić w niewielkie kostki. Pieczarki pokroić w plastry.
• Cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać pieczarki i kurczaka – podsmażyć. Dodać ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i wino. Pozostawić na ciepłej patelni.
• Jajka roztrzepać i podsmażyć na osobnej patelni, omleta do niecałkowitego ścięcia.
• Położyć mieszankę z pierwszej patelni na omlet i zawinąć.
• Przełożyć na talerz i polać ketchupem.
• Cebulę pokroić na drobne kawałki. Kurczaka pokroić w niewielkie kostki. Pieczarki pokroić w plastry.
• Cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia. Dodać pieczarki i kurczaka – podsmażyć. Dodać ugotowany ryż, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i wino. Pozostawić na ciepłej patelni.
• Jajka roztrzepać i podsmażyć na osobnej patelni, omleta do niecałkowitego ścięcia.
• Położyć mieszankę z pierwszej patelni na omlet i zawinąć.
• Przełożyć na talerz i polać ketchupem.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:828eaa0e5a2d6f97c92a2b8c10fade6a#0}{/nocache:828eaa0e5a2d6f97c92a2b8c10fade6a#0} | Drukuj to | Wyślij to
Cały przepis czytano już {nocache:828eaa0e5a2d6f97c92a2b8c10fade6a#1}1263{/nocache:828eaa0e5a2d6f97c92a2b8c10fade6a#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.