Składniki - szczegółowo:
800 ml wody
2 łyżki żelatyny i 4 łyżki wody
20 dag cukru
żółtko
łyżeczka mielonej zielonej herbaty
Desery : Galaretka
Opis przygotowania:
W małej miseczce rozrabiamy żelatynę wodą. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem. Zdejmujemy z ognia, wlewamy żelatynę, mieszamy, potem dzielimy na dwie równe części. Do jednej części wsypujemy zieloną herbatę, do drugiej powolutku - mieszając -wlewamy żółtko. Studzimy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Gdy zastygną, łączymy je i dekorujemy.
W małej miseczce rozrabiamy żelatynę wodą. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem. Zdejmujemy z ognia, wlewamy żelatynę, mieszamy, potem dzielimy na dwie równe części. Do jednej części wsypujemy zieloną herbatę, do drugiej powolutku - mieszając -wlewamy żółtko. Studzimy i wstawiamy do lodówki na godzinę. Gdy zastygną, łączymy je i dekorujemy.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:0b54e5b4bf2b5db154713f67eec3c3f3#0}{/nocache:0b54e5b4bf2b5db154713f67eec3c3f3#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:0b54e5b4bf2b5db154713f67eec3c3f3#1}2151{/nocache:0b54e5b4bf2b5db154713f67eec3c3f3#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.