Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Zupy : Zupa z tofu


Składniki - szczegółowo:
8 dużych krewetek 15 dag tofu 800 ml bulionu łyżeczka sosu sojowego natka pietruszki skórka cytryny sól

Opis przygotowania:
Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostają) parzymy wrzątkiem. Tofu kroimy w kostkę o boku 1 cm. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy sól i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy tofu i krewetki, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Zupę rozlewamy do miseczek, wsypujemy kawałki skórki cytryny i natkę pietruszki.

Pochodzenie: Japonia

{nocache:6e68cec055ac586592a5fa54f1c9b0eb#0}{/nocache:6e68cec055ac586592a5fa54f1c9b0eb#0} | Drukuj to | Wyślij to