Składniki - szczegółowo:
8 dużych krewetek
15 dag tofu
800 ml bulionu
łyżeczka sosu sojowego
natka pietruszki
skórka cytryny
sól
Zupy : Zupa z tofu
Opis przygotowania:
Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostają) parzymy wrzątkiem. Tofu kroimy w kostkę o boku 1 cm. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy sól i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy tofu i krewetki, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Zupę rozlewamy do miseczek, wsypujemy kawałki skórki cytryny i natkę pietruszki.
Oczyszczone z łusek i "żył" krewetki (ogony pozostają) parzymy wrzątkiem. Tofu kroimy w kostkę o boku 1 cm. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy sól i sos sojowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy tofu i krewetki, ponownie doprowadzamy do wrzenia. Zupę rozlewamy do miseczek, wsypujemy kawałki skórki cytryny i natkę pietruszki.
Pochodzenie: Japonia
{nocache:6e68cec055ac586592a5fa54f1c9b0eb#0}{/nocache:6e68cec055ac586592a5fa54f1c9b0eb#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:6e68cec055ac586592a5fa54f1c9b0eb#1}2074{/nocache:6e68cec055ac586592a5fa54f1c9b0eb#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.