Składniki - szczegółowo:
3 jaja
natka pietruszki lub strąki obgotowanej fasolki szparagowej
800 ml bulionu
łyżeczka sosu sojowego
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżka wody
sól
Zupy : Zupa zakrapiana jajkiem
Opis przygotowania:
Jaja dokładnie mieszamy w miseczce widelcem. Natkę pietruszki (strąki obgotowanej fasolki szparagowej) siekamy. Bulion zagotowujemy, przyprawiamy sosem sojowym i solą, znów doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozrobioną wodą. Następnie do zupy bardzo powoli wlewamy rozbite jaja, cały czas mieszając. Gdy zupa ponownie zawrze, wsypujemy natkę pietruszki.
Jaja dokładnie mieszamy w miseczce widelcem. Natkę pietruszki (strąki obgotowanej fasolki szparagowej) siekamy. Bulion zagotowujemy, przyprawiamy sosem sojowym i solą, znów doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozrobioną wodą. Następnie do zupy bardzo powoli wlewamy rozbite jaja, cały czas mieszając. Gdy zupa ponownie zawrze, wsypujemy natkę pietruszki.
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:4a735d5e112d9508d8f5b84a316fa609#0}{/nocache:4a735d5e112d9508d8f5b84a316fa609#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:4a735d5e112d9508d8f5b84a316fa609#1}2082{/nocache:4a735d5e112d9508d8f5b84a316fa609#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.