Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Zupy : Zupa zakrapiana jajkiem


Składniki - szczegółowo:
3 jaja natka pietruszki lub strąki obgotowanej fasolki szparagowej 800 ml bulionu łyżeczka sosu sojowego łyżka mąki ziemniaczanej łyżka wody sól

Opis przygotowania:
Jaja dokładnie mieszamy w miseczce widelcem. Natkę pietruszki (strąki obgotowanej fasolki szparagowej) siekamy. Bulion zagotowujemy, przyprawiamy sosem sojowym i solą, znów doprowadzamy do wrzenia, dodajemy mąkę ziemniaczaną rozrobioną wodą. Następnie do zupy bardzo powoli wlewamy rozbite jaja, cały czas mieszając. Gdy zupa ponownie zawrze, wsypujemy natkę pietruszki.

Pochodzenie: Japonia

Zawiera jajka: Tak

{nocache:4a735d5e112d9508d8f5b84a316fa609#0}{/nocache:4a735d5e112d9508d8f5b84a316fa609#0} | Drukuj to | Wyślij to