Składniki - szczegółowo:
4 jaja
20 dag tofu
łyżka zielonego groszku
5 dag krewetek
2 dag marchwi
2 łyżki cukru
łyżeczka sosu sojowego
łyżka oleju do smażenia
2 suszone grzyby
pół łyżeczki soli
Przystawki : Omlet z krewetkami i tofu
Opis przygotowania:
Tofu osuszamy i kruszymy. Grzyby moczymy w wodzie. Oczyszczone krewetki (usuwamy łuski, "żyły" i ogony) parzymy wrzątkiem. Marchew i grzyby szatkujemy. W misce rozbijamy jaja, dodajemy tofu, grzyby, marchew, zielony groszek, krewetki, cukier, sos sojowy, sól i wszystko mieszamy. Smażymy na oleju na małym ogniu ok. 10 min (po 5 min z każdej strony).
Tofu osuszamy i kruszymy. Grzyby moczymy w wodzie. Oczyszczone krewetki (usuwamy łuski, "żyły" i ogony) parzymy wrzątkiem. Marchew i grzyby szatkujemy. W misce rozbijamy jaja, dodajemy tofu, grzyby, marchew, zielony groszek, krewetki, cukier, sos sojowy, sól i wszystko mieszamy. Smażymy na oleju na małym ogniu ok. 10 min (po 5 min z każdej strony).
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:b2c6a6c1f908ab1d91ea2d47ae7e5b41#0}{/nocache:b2c6a6c1f908ab1d91ea2d47ae7e5b41#0} | Drukuj to | Wyślij to
Tofu to biały serek sojowy o konsystencji gęstej galarety (bywa również suszony).
Ten przepis został wpisany przez: Dida dnia 14.07.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:b2c6a6c1f908ab1d91ea2d47ae7e5b41#1}2042{/nocache:b2c6a6c1f908ab1d91ea2d47ae7e5b41#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.