Składniki - szczegółowo:
Dodatki : Cebula dymka i pory
Opis przygotowania:
Cebulę dymkę stosuje się w chińskiej kuchni pokrajaną na kawałki. Zużywa się także szczypior. Smak jarzynki wydobywa się przez krótkie, intensywne smażenie w oleju lub smalcu. Szczypioru używa się przede wszystkim do celów dekoracyjnych. Białą część pora lub por 1/3 zielonych liści dodaje się do mięs o zdecydowanym smaku i do niektórych potraw z ryb.
Cebulę dymkę stosuje się w chińskiej kuchni pokrajaną na kawałki. Zużywa się także szczypior. Smak jarzynki wydobywa się przez krótkie, intensywne smażenie w oleju lub smalcu. Szczypioru używa się przede wszystkim do celów dekoracyjnych. Białą część pora lub por 1/3 zielonych liści dodaje się do mięs o zdecydowanym smaku i do niektórych potraw z ryb.
Pochodzenie: Chiny
{nocache:3cdc525af54e1b5d53eca8f140c1042b#0}{/nocache:3cdc525af54e1b5d53eca8f140c1042b#0} | Drukuj to | Wyślij to
Cały przepis czytano już {nocache:3cdc525af54e1b5d53eca8f140c1042b#1}832{/nocache:3cdc525af54e1b5d53eca8f140c1042b#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.