Składniki - szczegółowo:
Dodatki : Grzyby (doong-gwoo)
Opis przygotowania:
Chińczycy używają grzybów suszonych, w brunatnym kolorze. Przed użyciem moczy się je w wodzie przez 10-15 min. Z polskich grzybków jedynie pieczarki, opieńki i gąski nadają się, po obgotowaniu, do przyrządzania chińskich potraw. Suszone grzyby mają smak zbyt intensywny.
Chińczycy używają grzybów suszonych, w brunatnym kolorze. Przed użyciem moczy się je w wodzie przez 10-15 min. Z polskich grzybków jedynie pieczarki, opieńki i gąski nadają się, po obgotowaniu, do przyrządzania chińskich potraw. Suszone grzyby mają smak zbyt intensywny.
Pochodzenie: Chiny
{nocache:5c2786e08948de122e044ce29b34b158#0}{/nocache:5c2786e08948de122e044ce29b34b158#0} | Drukuj to | Wyślij to
Cały przepis czytano już {nocache:5c2786e08948de122e044ce29b34b158#1}842{/nocache:5c2786e08948de122e044ce29b34b158#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.