Składniki - szczegółowo:
Dodatki : Imbir (giung)
Opis przygotowania:
Młody korzeń tropikalnej rośliny, powszechnie stosowany w kuchni chińskiej. Świeży korzeń można przez rok przechowywać w torebce foliowej umieszczonej w lodówce; jeśli korzystamy z zamrażarki, korzeń imbiru ,możemy przechowywać jeszcze dłużej. Przed użyciem zeskrobuje się z korzenia łupinę, a resztę kraje na plasterki 3 mm grubości.
Imbir w proszku, ma ostry, intensywny zapach, jeżeli jest świeży i w dobrej jakości. Przechowywać go w słoiku ustawionym w chłodnym i ciemnym miejscu.
Młody korzeń tropikalnej rośliny, powszechnie stosowany w kuchni chińskiej. Świeży korzeń można przez rok przechowywać w torebce foliowej umieszczonej w lodówce; jeśli korzystamy z zamrażarki, korzeń imbiru ,możemy przechowywać jeszcze dłużej. Przed użyciem zeskrobuje się z korzenia łupinę, a resztę kraje na plasterki 3 mm grubości.
Imbir w proszku, ma ostry, intensywny zapach, jeżeli jest świeży i w dobrej jakości. Przechowywać go w słoiku ustawionym w chłodnym i ciemnym miejscu.
Pochodzenie:
{nocache:cdf43da1848fb4fa8c7d4a443cb14de7#0}{/nocache:cdf43da1848fb4fa8c7d4a443cb14de7#0} | Drukuj to | Wyślij to
Cały przepis czytano już {nocache:cdf43da1848fb4fa8c7d4a443cb14de7#1}822{/nocache:cdf43da1848fb4fa8c7d4a443cb14de7#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.