Aby otrzymywać nasz darmowy ale pełen newsów Informator musisz się zarejestrować. Najszybciej zrobisz to tutaj.
Zalogowani użytkownicy
Jest 0 zalogowanych użytkowników online.
Dodatki : Olej
Składniki - szczegółowo:
Opis przygotowania:
Pochodzenie:
{nocache:6e92732dc824ddeb3c433bd6f1964ce5#0}{/nocache:6e92732dc824ddeb3c433bd6f1964ce5#0} | Drukuj to | Wyślij to
Najczęściej używany tłuszcz to olej sojowy lub arachidowy - tylko te tłuszcze nie przypalają się w wysokich temperaturach charakterystycznych dla kuchni chińskiej. Rzadko smaży się w oleju sezamowym, olej ten stanowi raczej dodatego do potraw. Olej Używany do głębokiego smażenia może być wykorzystany kilkakrotnie, wpływa to korzystnie na walory smakowe potrawy. Zużyty olej należy wystudzić, zlać do dzbanka, przelać do słoika, przechowywać w lodówce. Ciemny kolor jest sygnałem, że olej nie nadaje się do użytku.
Ten przepis został wpisany przez: Usako dnia 06.11.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:6e92732dc824ddeb3c433bd6f1964ce5#1}795{/nocache:6e92732dc824ddeb3c433bd6f1964ce5#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.
Ten przepis został wpisany przez: Usako dnia 06.11.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:6e92732dc824ddeb3c433bd6f1964ce5#1}795{/nocache:6e92732dc824ddeb3c433bd6f1964ce5#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.