Aby otrzymywać nasz darmowy ale pełen newsów Informator musisz się zarejestrować. Najszybciej zrobisz to tutaj.
Zalogowani użytkownicy
Jest 0 zalogowanych użytkowników online.
Dodatki : Papryczki chili
Składniki - szczegółowo:
Opis przygotowania:
Pochodzenie:
{nocache:ff81b2f479236fb72a495de31034c810#0}{/nocache:ff81b2f479236fb72a495de31034c810#0} | Drukuj to | Wyślij to
Małe, czerwone papryczki długości 5-7 cm są prawdopodobnie najostrzejszymi warzywami świata. Usuwa się z nich białe nasiona. W Bułgarii i na Węgrzech można kupić papryczki suszone, które smaży się w oleju - smażone napełniają tłuszcz pikantnym aromatem.
Olej smażony z chili nabiera nie tylko ostrego smaku, staje się bardziej kolorowy. Połączony z sosem sojowym stanowi zawartość miseczki "do maczania". Papryczki chili można zastąpić suszonym pieprzem tureckim, przyprawą chili lub ostrą papryką w proszku.
Ten przepis został wpisany przez: Usako dnia 06.11.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:ff81b2f479236fb72a495de31034c810#1}804{/nocache:ff81b2f479236fb72a495de31034c810#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.
Olej smażony z chili nabiera nie tylko ostrego smaku, staje się bardziej kolorowy. Połączony z sosem sojowym stanowi zawartość miseczki "do maczania". Papryczki chili można zastąpić suszonym pieprzem tureckim, przyprawą chili lub ostrą papryką w proszku.
Ten przepis został wpisany przez: Usako dnia 06.11.2006.
Cały przepis czytano już {nocache:ff81b2f479236fb72a495de31034c810#1}804{/nocache:ff81b2f479236fb72a495de31034c810#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.