Kasumi Tendo - Newsy o anime i manga

Gdzie edukacja jest najwyższą formą ignorancji


Dodatki : Rosół II


Składniki - szczegółowo:
szyjka, skrzydełka i grzbiet kury
1/2 kg kostek wieprzowych
pieprz do smaku (dowolnie)
1/2 łyżeczki soli
1 mała cebula
1 mała marchewka
średnia kalarepka
1/4 średniego selera
2 1/2 litra wody
2 plasterki świeżego korzenia imbiru lub 3/4 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżeczka glutasoli lub przyprawy np. "Jarzynka".

Opis przygotowania:
1. Do dużego garnka włożyć wszystkie części mięsne. Zalać wodą, gotować na średnim ogniu 5 min, zebrać szumowiny.
2. Dodać pozostałe składniki, gotować na małym ogniu przez 1 godz. i 15 min, przecedzić, ostudzić.
3. Zebrać nadmiar tłuszczu, przyprawić wymienionymi dodatkami smakowymi, zagotować raz jeszcze.
4. Używać do przyrządzania chińskich potraw, przede wszystkim zup. Przechowywać w lodówc w zamkniętym naczyniu.

Pochodzenie:

{nocache:ec76dfaba985714c3d35b4d88e2bba97#0}{/nocache:ec76dfaba985714c3d35b4d88e2bba97#0} | Drukuj to | Wyślij to