Co potrzebujesz:
miska, patelnia, miseczki do podania potrawy
Dania z ryżu i mączne : Ryż by Varda
Składniki - szczegółowo:
(w zależności od ilości osób i stopnia głodu):
- ugotowany ryż
- jajka
- sól
- pieprz
- furikake
- olej
- dodatki: pokrojone w kostkę kanpyo, ogórek, surimi i inne
(w zależności od ilości osób i stopnia głodu):
- ugotowany ryż
- jajka
- sól
- pieprz
- furikake
- olej
- dodatki: pokrojone w kostkę kanpyo, ogórek, surimi i inne
Opis przygotowania:
Rozbełtać jajka z solą i pieprzem w miseczce. Nalać troszkę oleju na patelnię, podgrzać i wlać rozbełtane jajka. Nie ścinać tak mocno jak jajecznicy. W stosownym momencie dorzucić ryż (ja wrzucam tez pokrojone w kostkę kanpyo), wymieszać. Na koniec dodać furikake. Przełożyć do miseczek. Voila!
Rozbełtać jajka z solą i pieprzem w miseczce. Nalać troszkę oleju na patelnię, podgrzać i wlać rozbełtane jajka. Nie ścinać tak mocno jak jajecznicy. W stosownym momencie dorzucić ryż (ja wrzucam tez pokrojone w kostkę kanpyo), wymieszać. Na koniec dodać furikake. Przełożyć do miseczek. Voila!
Pochodzenie: Japonia
Zawiera jajka: Tak
{nocache:62128bffac8edd35188519021d6e2a8e#0}{/nocache:62128bffac8edd35188519021d6e2a8e#0} | Drukuj to | Wyślij to
Ten przepis został wpisany przez: Varda dnia 26.08.2008.
Cały przepis czytano już {nocache:62128bffac8edd35188519021d6e2a8e#1}665{/nocache:62128bffac8edd35188519021d6e2a8e#1} razy.
Możesz skomentować ten przepis poniżej.