Autor |
Wiadomość |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-11-2003 - 20:52
|
|
M?odsza elita forum

Dołączył/a: 10-07-2003
|
|
Sakura-san_>> Mamy podobne pogl?dy
MetAtroN>> Jak ju? mówi?em, trzeba mie? nadziej?, ?e b?dzie lepiej  |
_________________ Mou Nido to akirametari wa shinai yo!
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-11-2003 - 00:13
|
|
Moderator

Dołączył/a: 26-08-2002
|
|
i b?dzie. powo?ujecie si? na przyk?ad Niemiec - my?l?, ?e to tylko kwestia czasu - u nas b?dzie podobnie. co do Angel Sanctuary czy Hellsinga to akurat uwa?am, ?e nie s? to filmy przeznaczoe do m?odszych odbiorców - dlatego mi?dzy innymi emitowane s? po 22giej. s? to filmy, które mog? by? szkodliwe na równi z fabularnymi jatkami etc. problem w tym, ?e zawsze przeznacza si? na koz?a ofiarnego co?, czego si? dobrze nie zna - st?d anime pod ostrza?em. powiem tak: jestem za pot?pianiem szkodliwych filmów animowanych na równi ze szkodliwymi filmami fabularnymi. wydaje mi si?, ?e wkrótce manga b?dzie zjawiskiem tak powszechnym, i? pojawi si? nowy, inny egzotyczny "wróg" a ca?a sprawa ucichnie |
_________________ gdyby kto? przypadkiem chcia? czego? od mnie to mailem prosz? - niestety raczej nie b?dzie mnie ju? wi?cej na forum
|
|
|
|
 |
MetAtroN |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-11-2003 - 13:07
|
|
M?odsza elita forum

Dołączył/a: 04-07-2003
Status: Offline
|
|
no coz ludzie zawsze potrzebowali jakiejs czarownicy ktora moznaby spalic. |
_________________ Hear me, my chiefs. I am tired. My heart is sick and sad. From where the sun now stands, I will fight no more...
Chief Joseph of Nez Perce,1877
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-11-2003 - 16:54
|
|
Moderator

Dołączył/a: 26-08-2002
|
|
o tym jest moja praca magisterska - o wrogu w niemieckich koncepcjach integracji europejskiej |
_________________ gdyby kto? przypadkiem chcia? czego? od mnie to mailem prosz? - niestety raczej nie b?dzie mnie ju? wi?cej na forum
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-11-2003 - 14:58
|
|
Moderator

Dołączył/a: 11-10-2002
|
|
Ja boje si? ?e to z?e nastawienie do tematu M&A mo?e utrudni? rozwój tego gatunku w Polsce. Takie krytyki mog? negatywnie nastawi? tych którzy nie wiedz? co to m&a, przez co zmniejszy si? dop?yw ?wie?ych fanów tego gatunku, przez go mo?e si? zdarzy? tak, ?e fani m&a si? zestarzej?, a w sklepach nie b?dzie popytu na takie towary, i sprzedawcy mog? zaprzesta? sprowadzania artyku?ów m&a do Polski. |
|
|
|
|
 |
Trofim |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-11-2003 - 15:27
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 10-10-2003
|
|
Taki scenariusz nam chyba nie grozi. Rynek sie rozwija i nie ma si? co martwi? na zapas:) Poza tym ludzie maj? w?asny rozum i sami oceni? jak to jest a mang?. |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 01-12-2003 - 15:17
|
|
Moderator

Dołączył/a: 11-10-2002
|
|
Jednak trzeba przewidywa? najgorsze. Mo?e troch? przesadzi?em z tym znikni?ciem a&m ze sklepów, ale brak popytu spowoduje to ?e te artyku?y stan? si? jeszcze dro?sze, co spowoduje dalszy spadek zainteresowania, co da w efekcie wzrost cen... i w ten sposób ko?o si? zamyka. |
|
|
|
|
 |
Agi3330 |
|
Temat postu:
Wysłany: 29-08-2006 - 10:28
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 14-08-2006
|
|
Anime_Maniac napisał/a:
Odol napisał/a: Ale autorka mimo wszystko co? osi?gn??a: "Dragon Baal" mnie po prostu roz?o?y?.
Ma?o z krzes?a nie spad?em czytaj?c to 
Mnie te? xD
A tak poza tym, to musi by? chyba jaka? akcja propagandowa, zdaje sie  |
|
|
|
|
 |
Slova |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-11-2007 - 21:16
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 15-11-2007
|
|
Cytat: yst?puje tu równie? pomieszanie dobra i z?a. Dobrzy bohaterowie walcz? ze sob? tymi samymi metodami, co ?li. Wszystko jest rozmyte. Dobro w charakterze magii przywo?uje z?e moce. Z?a czarownica ma posta? anio?a, natomiast posta? tradycyjnie wyobra?aj?ca diab?a spe?nia dobre czyny
nie wiem, czy jeszcze mozna tutaj rozmawiac, ale du?o czytam prozy filozoficznej (Coelho) i ten fragment po prostu podwa?y? moja nadzieje w ludzki umys?... No bo od kiedy to ktos pi?kny musi by? dobry? Czy Hiob, pokryty b?blami i oszpecony przez tr?d, by? z?ym cz?owiekiem? Sam Coelho pisa?, ?e z?o i dobro ma t? sam? postac, wszystko zale?y od tego, kiedy przychodzi.
Cytat: Wiele z tych filmów zawiera "okultystyczne i satanistyczne" przes?anie, np. "Wojownicze ?ó?wie Ninja no, fan si? mo?e doedukowac, nie wiedzia?em, ze to anime...
Cytat: Przyczyn? by?a seria przeplatanych krótkich niebiesko-czerwonych b?ysków zawartych w jednym z odcinków. W 800 przypadkach niezb?dna by?a hospitalizacja z powodu utrzymuj?cych si? objawów epilepsji
ciekawe, ile osób trafia do szpitala przez b?yski w gierkach, albo w TV... to nie ma nic do rzeczy, chocia? o samym incydencie s?ysza?em w Teelexpresie.
Cytat: To dziwaczne, wr?cz przera?aj?ce stworzenia
zaiste, dr?a?em ze strachu i zbiera?em szmata z pod?ogi zimny pot przy ogl?daniu poków...
Cytat: W tym serialu wykorzystuje si? np. muzyk? klasyczn?, któr? jest z regu?y t?em do scen przedstawiaj?cych ?mierteln? walk?
W Warhammerze te?, nawet po ?acinie ?piewaj?. Po prostu disco polo nie pasuje do ukazania ?mierci... Muzyka klasyczna jest bardziej mroczna i niprzyst?pna, niz najci?zszy metal.
nie wiem, mo?e od?wierzam stary temat, czy cu?, ale naprawde mnie to irytuje, gdy? wcze?niej tekstu nie widzia?em, a ma?o jest jednak takich 'pere?ek'. Chociaz lepsze to, ni? 'wiadomo' ... |
_________________ Najwi?ksze polskie forum po?wi?cone mandze oraz anime!Mi?a atmosfera, serdeczni u?ytkownicy, ?yczliwi moderatorzy!
|
|
|
|
 |
|