Autor |
Wiadomość |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-11-2003 - 20:52
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 10-07-2003
|
|
Sakura-san_>> Mamy podobne poglądy
MetAtroN>> Jak już mówiłem, trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej  |
_________________ Mou Nido to akirametari wa shinai yo!
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-11-2003 - 00:13
|
|
Moderator

Dołączył/a: 26-08-2002
|
|
i będzie. powołujecie się na przykład Niemiec - myślę, że to tylko kwestia czasu - u nas będzie podobnie. co do Angel Sanctuary czy Hellsinga to akurat uważam, że nie są to filmy przeznaczoe do młodszych odbiorców - dlatego między innymi emitowane są po 22giej. są to filmy, które mogą być szkodliwe na równi z fabularnymi jatkami etc. problem w tym, że zawsze przeznacza się na kozła ofiarnego coś, czego się dobrze nie zna - stąd anime pod ostrzałem. powiem tak: jestem za potępianiem szkodliwych filmów animowanych na równi ze szkodliwymi filmami fabularnymi. wydaje mi się, że wkrótce manga będzie zjawiskiem tak powszechnym, iż pojawi się nowy, inny egzotyczny "wróg" a cała sprawa ucichnie |
_________________ gdyby ktoś przypadkiem chciał czegoś od mnie to mailem proszę - niestety raczej nie będzie mnie już więcej na forum
|
|
|
|
 |
MetAtroN |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-11-2003 - 13:07
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 04-07-2003
Status: Offline
|
|
no coz ludzie zawsze potrzebowali jakiejs czarownicy ktora moznaby spalic. |
_________________ Hear me, my chiefs. I am tired. My heart is sick and sad. From where the sun now stands, I will fight no more...
Chief Joseph of Nez Perce,1877
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-11-2003 - 16:54
|
|
Moderator

Dołączył/a: 26-08-2002
|
|
o tym jest moja praca magisterska - o wrogu w niemieckich koncepcjach integracji europejskiej |
_________________ gdyby ktoś przypadkiem chciał czegoś od mnie to mailem proszę - niestety raczej nie będzie mnie już więcej na forum
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-11-2003 - 14:58
|
|
Moderator

Dołączył/a: 11-10-2002
|
|
Ja boje się że to złe nastawienie do tematu M&A może utrudnić rozwój tego gatunku w Polsce. Takie krytyki mogą negatywnie nastawić tych którzy nie wiedzą co to m&a, przez co zmniejszy się dopływ świeżych fanów tego gatunku, przez go może się zdarzyć tak, że fani m&a się zestarzeją, a w sklepach nie będzie popytu na takie towary, i sprzedawcy mogą zaprzestać sprowadzania artykułów m&a do Polski. |
|
|
|
|
 |
Trofim |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-11-2003 - 15:27
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 10-10-2003
|
|
Taki scenariusz nam chyba nie grozi. Rynek sie rozwija i nie ma się co martwić na zapas:) Poza tym ludzie mają własny rozum i sami ocenią jak to jest a mangą. |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 01-12-2003 - 15:17
|
|
Moderator

Dołączył/a: 11-10-2002
|
|
Jednak trzeba przewidywać najgorsze. Może trochę przesadziłem z tym zniknięciem a&m ze sklepów, ale brak popytu spowoduje to że te artykuły staną się jeszcze droższe, co spowoduje dalszy spadek zainteresowania, co da w efekcie wzrost cen... i w ten sposób koło się zamyka. |
|
|
|
|
 |
Agi3330 |
|
Temat postu:
Wysłany: 29-08-2006 - 10:28
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 14-08-2006
|
|
Anime_Maniac napisał/a:
Odol napisał/a: Ale autorka mimo wszystko coś osiągnęła: "Dragon Baal" mnie po prostu rozłożył.
Mało z krzesła nie spadłem czytając to 
Mnie też xD
A tak poza tym, to musi być chyba jakaś akcja propagandowa, zdaje sie  |
|
|
|
|
 |
Slova |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-11-2007 - 21:16
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 15-11-2007
|
|
Cytat: ystępuje tu również pomieszanie dobra i zła. Dobrzy bohaterowie walczą ze sobą tymi samymi metodami, co źli. Wszystko jest rozmyte. Dobro w charakterze magii przywołuje złe moce. Zła czarownica ma postać anioła, natomiast postać tradycyjnie wyobrażająca diabła spełnia dobre czyny
nie wiem, czy jeszcze mozna tutaj rozmawiac, ale dużo czytam prozy filozoficznej (Coelho) i ten fragment po prostu podważył moja nadzieje w ludzki umysł... No bo od kiedy to ktos piękny musi być dobry? Czy Hiob, pokryty bąblami i oszpecony przez trąd, był złym człowiekiem? Sam Coelho pisał, że zło i dobro ma tę samą postac, wszystko zależy od tego, kiedy przychodzi.
Cytat: Wiele z tych filmów zawiera "okultystyczne i satanistyczne" przesłanie, np. "Wojownicze Żółwie Ninja no, fan się może doedukowac, nie wiedziałem, ze to anime...
Cytat: Przyczyną była seria przeplatanych krótkich niebiesko-czerwonych błysków zawartych w jednym z odcinków. W 800 przypadkach niezbędna była hospitalizacja z powodu utrzymujących się objawów epilepsji
ciekawe, ile osób trafia do szpitala przez błyski w gierkach, albo w TV... to nie ma nic do rzeczy, chociaż o samym incydencie słyszałem w Teelexpresie.
Cytat: To dziwaczne, wręcz przerażające stworzenia
zaiste, drżałem ze strachu i zbierałem szmata z podłogi zimny pot przy oglądaniu poków...
Cytat: W tym serialu wykorzystuje się np. muzykę klasyczną, którą jest z reguły tłem do scen przedstawiających śmiertelną walkę
W Warhammerze też, nawet po łacinie śpiewają. Po prostu disco polo nie pasuje do ukazania śmierci... Muzyka klasyczna jest bardziej mroczna i niprzystępna, niz najcięzszy metal.
nie wiem, może odświerzam stary temat, czy cuś, ale naprawde mnie to irytuje, gdyż wcześniej tekstu nie widziałem, a mało jest jednak takich 'perełek'. Chociaz lepsze to, niż 'wiadomo' ... |
_________________ Największe polskie forum poświęcone mandze oraz anime!Miła atmosfera, serdeczni użytkownicy, życzliwi moderatorzy!
|
|
|
|
 |
|