Autor |
Wiadomość |
Sinner |
|
Temat postu: Kolekcja kolekcjonerska "Świat Dysku"
Wysłany: 02-09-2015 - 17:50
|
|
Moderator

Dołączył/a: 29-11-2002
Status: Offline
|
|
Tajemniczy Don Pedro doniósł mi ostatnio, że w sprzedaży pojawiła się kolekcja kolekcjonerka książek o Świecie Dysku. Pogrzebałem w temacie i okazało się, że w istocie jest to prawdą.
Zainteresowanych odsyłam na stronę wydawnictwa: >>klik<<.
Mnie zastanawia tylko, dlaczego one są w rozmiarze kieszonkowym (bo tak rozumiem "poręczny format") ale co tam. |
|
|
|
|
 |
dehira |
|
Wysłany: 02-09-2015 - 23:13
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 26-08-2002
|
|
O właśnie, widziałam w kiosku pierwszy tom (Straż! Straż!), był po 8,99  |
|
|
|
|
 |
Sinner |
|
Wysłany: 03-09-2015 - 14:22
|
|
Moderator

|
|
Zamówiłem komplet. Jak przyjdzie pierwsza paczka to podzielę się wrażeniami. |
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 03-09-2015 - 21:20
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 14-06-2005
|
|
Czytałam o tym. Ludzie się do tego stopnia napalili, że niektórzy chcą sprzedawać swoje dotychczasowe kolekcje, żeby mieć wersję kolekcjonerską- w jednym rozmiarze.
Nie za bardzo to rozumiem, tym bardziej, że nie wszystkie książki się w tym komplecie znajdują, a niektóre są podzielone na kilka tomów... |
|
|
|
|
 |
Sinner |
|
Wysłany: 03-09-2015 - 23:45
|
|
Moderator

|
|
Heh, jestem jednym z tych ludzi Tyle, że ja swoje powtórki oddam raczej do biblioteki.
Nie sądzę, żebym był jakoś specjalnie napalony, po prostu lubię ładne rzeczy na półce, a seria książek w zunifikowanej oprawie idealnie pasuje do tej kategorii. Z tego samego powodu drażni mnie bałagan na okładkach Fabryki Słów. Również TP na mojej półeczce nie wygląda najlepiej - część po polsku, część po angielsku, dodatkowo te w langłidżu są wydawane w dwóch różnych rozmiarach... |
|
|
|
|
 |
Raul |
|
Wysłany: 09-09-2015 - 06:44
|
|
Admin Forum

Dołączył/a: 05-01-2002
|
|
Ja za to przywiązuje się do książek, tych konkretnych czytanych egzemplarzy. Nowe to będzie tylko papier na półce.
Też mam parę angielskich. |
|
|
|
|
 |
Sinner |
|
Wysłany: 16-01-2016 - 00:29
|
|
Moderator

|
|
Z jedynie czteromiesięcznym opóźnieniem dzielę się wrażeniami:
Wydanie jest schludne i eleganckie. Twarda okładka, ostre i wyraźne ilustracje i druk. Nie znam się na papierze, ale wygląda OK. Podoba mi się też stylistyka grzbietów - czarne z białymi literami i napisem "Terry Pratchett" ciągnącym się przez wszystkie książki. Na chwilę obecną przyszło osiem tomów i już fajnie wyglądają na półce. |
|
|
|
|
 |
Raul |
|
Wysłany: 16-01-2016 - 19:45
|
|
Admin Forum

Dołączył/a: 05-01-2002
|
|
Nie mam paru tomów, muszę to przemyśleć. Choć i tak wolałbym chyba kupić angielskie tomiki.
Mam nadzieję, że sklejone są równie dobrze jak wyglądają. |
|
|
|
|
 |
Sinner |
|
Wysłany: 20-01-2016 - 11:35
|
|
Moderator

|
|
Po jednorazowym przeczytaniu jeszcze się nie rozleciały (a nie o każdej książce da się to powiedzieć) - ogólnie wydaje się solidne.
Odnośnie angielskich tomików - dawno nie byłem w American Bookstore, ale tam zacząłbym szukać. |
|
|
|
|
 |
|