Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci Zobacz nastêpny temat
Autor Wiadomo¶æ
Ranko
Temat postu:   PostWys³any: 22-08-2005 - 13:29
MÅ‚odsza elita forum
MÅ‚odsza elita forum


Do³±czy³/a: 14-06-2005



niom... ja kocham orzechy laskowe *^^*
najlepsze- takie prosto z drzewa. SÄ… smaczne i zdrowe
A POZA TYM: nr. 1 wśród słodyczy- cukierki bon pari (te czeskie i słowackie) mogłabym jeść paczkami Very Happy
choć, ze względu na to, iż żadko jeżdżę do tych państw, nie jadam ich zbyt często Sad

_________________
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
IggIOffline
Temat postu:   PostWys³any: 22-08-2005 - 13:52
Elita forum
Elita forum


Do³±czy³/a: 30-09-2002

Sk±d: Don'tgonearthe Castle!

Status: Offline
Skoro o przekÄ…skach mowa... Czy ktos lubi chrupki o smaku krewetkowym (z tapioki)...
Mozna je dostać gotowe w wielu azjatyckich knajpach, ae i w marketach znajdziemy paczki zawierające 200g do samodzielnego usmażenia... łatow idzie bo jak frytki w garku tylko owlniej bo przed usmażeniem sa malutkie a w kontackie z fryturą powiększają się 100% i więcej a wszystko za cene o połowe niższą niż porcja w w/w barach.
Smak jest bardzo dobry (nawet jak dla mnie który nie przepada za morskimi bezkręgowcami) no i świetnie nadaja się (do piwa) jako chrupanka do anime.

_________________
Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Brush
Temat postu:   PostWys³any: 22-08-2005 - 14:50
Moderator
Moderator


Do³±czy³/a: 11-10-2002



Aaaa. Znam to. Kiedyś to miałem. Były to takie male krążki jak guziki. Jak się to wrzuciło na olej, to po 5 sekundach zaczęło się pienić i powiększać swój rozmiar ponad 2x. Pamiętam że jak się za to zabrałem, wlałem olej na patelnię, a po zakończeniu, mieszkanie spowiła dziwna mgła Wink
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
IggIOffline
Temat postu:   PostWys³any: 22-08-2005 - 15:26
Elita forum
Elita forum


Do³±czy³/a: 30-09-2002

Sk±d: Don'tgonearthe Castle!

Status: Offline
Bo to trzeba robić w garnku... Wink
Najlepiej na oleju palmowym (zwanym też fryturą)

_________________
Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Brush
Temat postu:   PostWys³any: 22-08-2005 - 15:34
Moderator
Moderator


Do³±czy³/a: 11-10-2002



No właśnie typ oleju ma tu duże znaczenie. Musi to być olej do pieczenia, bo nieodpowiedni zaczyna strasznie dymić i potem wszyscy mogą delektować się zapachem Twojej potrawy Wink. Co do patelni, to może być, ale nie można dawać ognia na max, bo patelnia się bardziej nagrzewa i olej nie wytrzymuje tego. (Co się dzieje w przeciwnym wypadku, zostało już przetestowane na mojej skromnej osobie Wink )
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
IggIOffline
Temat postu:   PostWys³any: 22-08-2005 - 15:44
Elita forum
Elita forum


Do³±czy³/a: 30-09-2002

Sk±d: Don'tgonearthe Castle!

Status: Offline
Najlepiej użyć specjalnej elektrycznej frytkownicy podgrzewającej fryture w 5 minut bez użycia gazu i pozwalająca na dodawanie 3-4 "talerzyki" na raz.
A pozatym jest fajny koszyczek którym można odcedzać gotowe już chrupki. Tapioka która się nie rozejdzie w gorącu robi się strasznie twarda... Wink
Aż mi ślinka leci, dobrze że Nika niedługo zaczyna urlop, będziemy oglądać anime i objadać się chrupkami i Puchi Kithy Chokoreto na zmianę... Razz

_________________
Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
yasiu777
Temat postu:   PostWys³any: 27-08-2005 - 10:42
Pisarz
Pisarz


Do³±czy³/a: 08-08-2004

Sk±d: 127.0.0.1

http://www.syncmag.com/slideshow_viewer/0,1205,l=&s=26772&a=157719&po=6,00.asp

Bardzo praktycznie no nie Very Happy Już nigdy nie ubrudzimy palców ketchupem, musztardą i tym czymś zielonym XD Typujmy co to jest Very Happy
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
yasiu777
Temat postu:   PostWys³any: 27-08-2005 - 11:11
Pisarz
Pisarz


Do³±czy³/a: 08-08-2004

Sk±d: 127.0.0.1

ja stawiam na krem z wodorostów albo keczup z zielonych pomidorów Wink
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Usako
Temat postu:   PostWys³any: 27-08-2005 - 11:30
MÅ‚odsza elita forum
MÅ‚odsza elita forum


Do³±czy³/a: 14-06-2005



tiaaa mieszanka ziołowa z dodatkiem zielonej kredki do oczu XP

_________________
http://tsuki-no-odango.totalh.com/

Jeśli w niebie nie ma czekolady to ja tam nie idę...xD'
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MikeOffline
Temat postu:   PostWys³any: 27-08-2005 - 12:20
Elita forum
Elita forum


Do³±czy³/a: 07-01-2005



Status: Offline
...i soli... Sorry Jasiu, musialem to powiedziec. ;-P

_________________
Smile or Die!
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Losiul
Temat postu:   PostWys³any: 27-08-2005 - 20:35
MÅ‚odsza elita forum
MÅ‚odsza elita forum


Do³±czy³/a: 22-02-2005



pjure z gandzi ; P #Smile_colors
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MikeOffline
Temat postu:   PostWys³any: 28-08-2005 - 18:44
Elita forum
Elita forum


Do³±czy³/a: 07-01-2005



Status: Offline
Salatka z lisci koki... ;-P

_________________
Smile or Die!
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ Wy¶lij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Brush
Temat postu:   PostWys³any: 29-08-2005 - 11:08
Moderator
Moderator


Do³±czy³/a: 11-10-2002



A może jest to lekko przeterminowany majonez Wink
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Brush
Temat postu:   PostWys³any: 30-08-2005 - 08:57
Moderator
Moderator


Do³±czy³/a: 11-10-2002



No nie wiem. Do Polskich parówek dodaje się jedynie ketchup, musztardę i warzywa (ostatecznie prażoną cebulę) Czasem ta musztarda jest taka zielona, tak więc nie wiem co oni tam jeszcze dodają.
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Usako
Temat postu:   PostWys³any: 30-08-2005 - 10:34
MÅ‚odsza elita forum
MÅ‚odsza elita forum


Do³±czy³/a: 14-06-2005



aaa bleeee.... aa feee ale tak czy siak ciekawe co autor zdięcia miał na myśli ciapiąc te trzy kropcie. Może był daltonistą?xP

_________________
http://tsuki-no-odango.totalh.com/

Jeśli w niebie nie ma czekolady to ja tam nie idę...xD'
 
 Zobacz profil autora Wy¶lij prywatn± wiadomo¶æ  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wy¶wietl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie GMT - 12 Godzin
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj siê, by sprawdziæ wiadomo¶ci Zobacz nastêpny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2007 The PNphpBB Group
Credits