Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Temat postu:
Wys³any: 22-08-2005 - 13:29
|
|
MÅ‚odsza elita forum
Do³±czy³/a: 14-06-2005
|
|
niom... ja kocham orzechy laskowe *^^*
najlepsze- takie prosto z drzewa. SÄ… smaczne i zdrowe
A POZA TYM: nr. 1 wśród słodyczy- cukierki bon pari (te czeskie i słowackie) mogłabym jeść paczkami
choć, ze względu na to, iż żadko jeżdżę do tych państw, nie jadam ich zbyt często |
_________________
|
|
|
|
|
IggI |
|
Temat postu:
Wys³any: 22-08-2005 - 13:52
|
|
Elita forum
Do³±czy³/a: 30-09-2002
Sk±d: Don'tgonearthe Castle!
Status: Offline
|
|
Skoro o przekÄ…skach mowa... Czy ktos lubi chrupki o smaku krewetkowym (z tapioki)...
Mozna je dostać gotowe w wielu azjatyckich knajpach, ae i w marketach znajdziemy paczki zawierające 200g do samodzielnego usmażenia... łatow idzie bo jak frytki w garku tylko owlniej bo przed usmażeniem sa malutkie a w kontackie z fryturą powiększają się 100% i więcej a wszystko za cene o połowe niższą niż porcja w w/w barach.
Smak jest bardzo dobry (nawet jak dla mnie który nie przepada za morskimi bezkręgowcami) no i świetnie nadaja się (do piwa) jako chrupanka do anime. |
_________________ Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 22-08-2005 - 14:50
|
|
Moderator
Do³±czy³/a: 11-10-2002
|
|
Aaaa. Znam to. Kiedyś to miałem. Były to takie male krążki jak guziki. Jak się to wrzuciło na olej, to po 5 sekundach zaczęło się pienić i powiększać swój rozmiar ponad 2x. Pamiętam że jak się za to zabrałem, wlałem olej na patelnię, a po zakończeniu, mieszkanie spowiła dziwna mgła |
|
|
|
|
|
IggI |
|
Temat postu:
Wys³any: 22-08-2005 - 15:26
|
|
Elita forum
Do³±czy³/a: 30-09-2002
Sk±d: Don'tgonearthe Castle!
Status: Offline
|
|
Bo to trzeba robić w garnku...
Najlepiej na oleju palmowym (zwanym też fryturą) |
_________________ Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 22-08-2005 - 15:34
|
|
Moderator
Do³±czy³/a: 11-10-2002
|
|
No właśnie typ oleju ma tu duże znaczenie. Musi to być olej do pieczenia, bo nieodpowiedni zaczyna strasznie dymić i potem wszyscy mogą delektować się zapachem Twojej potrawy . Co do patelni, to może być, ale nie można dawać ognia na max, bo patelnia się bardziej nagrzewa i olej nie wytrzymuje tego. (Co się dzieje w przeciwnym wypadku, zostało już przetestowane na mojej skromnej osobie ) |
|
|
|
|
|
IggI |
|
Temat postu:
Wys³any: 22-08-2005 - 15:44
|
|
Elita forum
Do³±czy³/a: 30-09-2002
Sk±d: Don'tgonearthe Castle!
Status: Offline
|
|
Najlepiej użyć specjalnej elektrycznej frytkownicy podgrzewającej fryture w 5 minut bez użycia gazu i pozwalająca na dodawanie 3-4 "talerzyki" na raz.
A pozatym jest fajny koszyczek którym można odcedzać gotowe już chrupki. Tapioka która się nie rozejdzie w gorącu robi się strasznie twarda...
Aż mi ślinka leci, dobrze że Nika niedługo zaczyna urlop, będziemy oglądać anime i objadać się chrupkami i Puchi Kithy Chokoreto na zmianę... |
_________________ Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 27-08-2005 - 10:42
|
|
Pisarz
Do³±czy³/a: 08-08-2004
Sk±d: 127.0.0.1
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 27-08-2005 - 11:11
|
|
Pisarz
Do³±czy³/a: 08-08-2004
Sk±d: 127.0.0.1
|
|
ja stawiam na krem z wodorostów albo keczup z zielonych pomidorów |
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 27-08-2005 - 11:30
|
|
MÅ‚odsza elita forum
Do³±czy³/a: 14-06-2005
|
|
tiaaa mieszanka ziołowa z dodatkiem zielonej kredki do oczu XP |
_________________ http://tsuki-no-odango.totalh.com/
Jeśli w niebie nie ma czekolady to ja tam nie idę...xD'
|
|
|
|
|
Mike |
|
Temat postu:
Wys³any: 27-08-2005 - 12:20
|
|
Elita forum
Do³±czy³/a: 07-01-2005
Status: Offline
|
|
...i soli... Sorry Jasiu, musialem to powiedziec. ;-P |
_________________ Smile or Die!
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 27-08-2005 - 20:35
|
|
MÅ‚odsza elita forum
Do³±czy³/a: 22-02-2005
|
|
pjure z gandzi ; P |
|
|
|
|
|
Mike |
|
Temat postu:
Wys³any: 28-08-2005 - 18:44
|
|
Elita forum
Do³±czy³/a: 07-01-2005
Status: Offline
|
|
Salatka z lisci koki... ;-P |
_________________ Smile or Die!
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 29-08-2005 - 11:08
|
|
Moderator
Do³±czy³/a: 11-10-2002
|
|
A może jest to lekko przeterminowany majonez |
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 30-08-2005 - 08:57
|
|
Moderator
Do³±czy³/a: 11-10-2002
|
|
No nie wiem. Do Polskich parówek dodaje się jedynie ketchup, musztardę i warzywa (ostatecznie prażoną cebulę) Czasem ta musztarda jest taka zielona, tak więc nie wiem co oni tam jeszcze dodają. |
|
|
|
|
|
|
Temat postu:
Wys³any: 30-08-2005 - 10:34
|
|
MÅ‚odsza elita forum
Do³±czy³/a: 14-06-2005
|
|
aaa bleeee.... aa feee ale tak czy siak ciekawe co autor zdięcia miał na myśli ciapiąc te trzy kropcie. Może był daltonistą?xP |
_________________ http://tsuki-no-odango.totalh.com/
Jeśli w niebie nie ma czekolady to ja tam nie idę...xD'
|
|
|
|
|
|