Autor |
Wiadomość |
Minoda^^ |
|
Temat postu: Sashimi
Wysłany: 01-09-2005 - 15:15
|
|
Nowicjusz
Dołączył/a: 29-08-2005
Status: Offline
|
|
SkĹadniki:
- 50 dag filetĂłw z trzech gatunkĂłw ryb (np. ĹosoĹ, tuĹczyk i ryba maslana)
- marchewka
-daikon(biaĹa rzodkiew)
- Ĺwiezy ogĂłrek
- czerwony kawior
- czÄ
stka cytryny
- japoĹski sos sojowy
- chrzan wasabi
*************************************************************
Przy pomocy bardzo ostrego noĹźa usuĹ skĂłrÄ z ryb.
NastÄpnie wĹóş filety do zamraĹźalnika, aĹź bÄdÄ
twarde do tego stopnia, ze da siÄ je rĂłwno pokroiÄ w kawaĹki (moĹźna je kroic takĹźe w cieniutkie plasterki). Warzywa umyj i obierz a nastÄpnie pokrĂłj w cieniutkie paseczki. Ryby uĹóş na pĂłĹmisku , udekoruj pokrojonymi warzywami, czerwonym kawiorem oraz czÄ
stka cytryny. Podawaj z sosem sojowym pryprawionym chrzanem wasabi.
SMACZNEGO... |
|
|
|
|
|
|
Temat postu: Sashimi
Wysłany: 14-09-2005 - 12:55
|
|
Czytelnik
Dołączył/a: 29-08-2005
Skąd: Tokyo
|
|
Czlowieku skad ja ci wezme japoĹski sos sojowy jak ja w PL jestem <LOL> buhahaha |
_________________
____风间雅 ____Web
www.miyabi.w.interia.pl
|
|
|
|
|
lady Magma |
|
Temat postu: Sashimi
Wysłany: 14-09-2005 - 17:49
|
|
Pisarz
Dołączył/a: 20-08-2003
Status: Offline
|
|
mozna kupic prawie w kaĹźdym supermarkecie jest marki kikkoman i ciut drogi
oprĂłcz tego w warszawie i w internecie jest wystarczajaco duzy wybĂłr |
_________________ mori e ikimashou musume san
|
|
|
|
|
Minoda^^ |
|
Temat postu: Re: Sashimi
Wysłany: 20-09-2005 - 15:31
|
|
Nowicjusz
Dołączył/a: 29-08-2005
Status: Offline
|
|
Miyabi napisał/a: Czlowieku skad ja ci wezme japoĹski sos sojowy jak ja w PL jestem <LOL> buhahaha
Miyabi a jedzie mi tu czoĹg? |
|
|
|
|
|
Gaara |
|
Temat postu:
Wysłany: 22-10-2005 - 22:52
|
|
Czytelnik
Dołączył/a: 21-10-2005
Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
|
|
Nie no moĹźe nawet i smaczne by to byĹo noi moĹźe nawet bym zaryzykowaĹ utratÄ palcĂłw,prĂłbujÄ
c to zrobiÄ ale mam uno pikolo problemo...no bo...ja nie lubie ryb^^ moĹźe z lenistwa(za duĹźo wyciagania oĹci) a moĹźe z innego powodu ale ryb nie lubie^^ chyba Ĺźe zrobie to samo ale bez uĹźycia ryb...
<(^^<)^(^^)^(>^^)> KIRBI's DANCE |
_________________
I say,have a nice day!
|
|
|
|
|
IggI |
|
Temat postu:
Wysłany: 22-10-2005 - 23:36
|
|
Elita forum
Dołączył/a: 30-09-2002
Skąd: Don'tgonearthe Castle!
Status: Offline
|
|
Czy "japoĹski sos sojowy"bardzo róşni siÄ (smakiem czy innÄ
cechÄ
) od tego z "chiĹskich" knajp?
Gaara, nie chcesz sie mÄczyÄ oĹÄmi?? Kup filety... |
_________________ UsuniÄto obrazki - zĹamanie regulaminu
|
|
|
|
|
Gaara |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-10-2005 - 11:46
|
|
Czytelnik
Dołączył/a: 21-10-2005
Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
|
|
ale samych ryb w rybie teĹź nie lubie jedna sprawa to oĹci a druga to ryba:D ale za to bardzo lubi ĹowiÄ ryby(wÄdkarstwo) ale co zĹowie to wypuszcze albo oddam rodzinie oni zjedza:D |
_________________
I say,have a nice day!
|
|
|
|
|
iss |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-10-2005 - 12:19
|
|
Moderator
Dołączył/a: 16-02-2004
Status: Offline
|
|
To kup filety drobiowe.
ChociaĹź to juĹź chyba nie bÄdzie sashimi wtedy. |
_________________ Gdyby ktoĹ chciaĹ zaĹoĹźyÄ konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
|
|
|
|
|
Gaara |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-10-2005 - 13:00
|
|
Czytelnik
Dołączył/a: 21-10-2005
Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
|
|
i wĹaĹnie dotarliĹcie do sedna sprawy^^
chyba sobie odpuszcze^^ ale jeszcze nikt chyba tego nie zrobiĹ bo niewidac postĂłw typu:''Pyszne'' |
_________________
I say,have a nice day!
|
|
|
|
|
lady Magma |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-10-2005 - 13:13
|
|
Pisarz
Dołączył/a: 20-08-2003
Status: Offline
|
|
japoĹski sos sojowy mocno rĂłzni sie pod wzgledem smaku i receptury natomiast niektĂłre typy koreanskiego sosu sojowego sa bardzo podobne w smaku do japonskiego ( niektĂłre smakuja tak samo) |
_________________ mori e ikimashou musume san
|
|
|
|
|
Gaara |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-10-2005 - 13:23
|
|
Czytelnik
Dołączył/a: 21-10-2005
Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
|
|
sos sojowy to chyba taki bardzo pikantny jest nie? |
_________________
I say,have a nice day!
|
|
|
|
|
IggI |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-10-2005 - 13:40
|
|
Elita forum
Dołączył/a: 30-09-2002
Skąd: Don'tgonearthe Castle!
Status: Offline
|
|
NiektĂłre czyli ktĂłre konkretnie? Tell me Magma |
_________________ UsuniÄto obrazki - zĹamanie regulaminu
|
|
|
|
|
lady Magma |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-10-2005 - 11:33
|
|
Pisarz
Dołączył/a: 20-08-2003
Status: Offline
|
|
woh hup - nie wiem czy dobra pisownia
poza tym znam ciut procesy technologiczne i biologiczne stosowane przy produkcji sosĂłw sojowych i metodyka koreanska wywodzi sie z japonii problemem jest tylko to ze niektĂłre sosy sojowe z korei np taotao sa klarowane przez co odczuwa sie niewielka rĂłznice w smaku
pomijam fakt ze mĂłwie o sosach jasnych sosy ciemne maja jeszcze subtelniejsze rĂłznice w smaku
Cytat:
sos sojowy to chyba taki bardzo pikantny jest nie?
sos sojowy jest sĹony nie pikantny |
_________________ mori e ikimashou musume san
|
|
|
|
|
Gaara |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-10-2005 - 17:36
|
|
Czytelnik
Dołączył/a: 21-10-2005
Skąd: Bydgoszcz
Status: Offline
|
|
ee a skÄ
d wy to wszystko wiecie? ja niewiem nawet skÄ
d siÄ wywodzi jaĹko a wy o wywodach sosu sojowego |
_________________
I say,have a nice day!
|
|
|
|
|
lady Magma |
|
Temat postu:
Wysłany: 27-10-2005 - 21:05
|
|
Pisarz
Dołączył/a: 20-08-2003
Status: Offline
|
|
jestem nienarodzonym jeszcze nzynierem ktĂłry prowadziĹ wykĹad o zastosowaniu bekterii fermentacji mlekowej w produkcji zywnosci orientalnej - no i jestem obrzarciuchem |
_________________ mori e ikimashou musume san
|
|
|
|
|
|