| Autor |
Wiadomość |
Druzyna_Lena |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-05-2006 - 21:38
|
|
Debiutant

Dołączył/a: 15-05-2006
Status: Offline
|
|
|
|
|
 |
sakura_89 |
|
Temat postu:
Wysłany: 16-05-2006 - 11:24
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 18-02-2006
|
|
manga całkiem niezła...  |
_________________ "Pepole cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something."
|
| |
|
|
|
 |
bluebery |
|
Temat postu:
Wysłany: 16-05-2006 - 19:27
|
|
Pisarz

Dołączył/a: 01-05-2006
|
|
Ja tej mangi nie widziałam, jest polskie wydanie??
Jeżeli tak to dajcie znać bo nic o tym nie słyszałam  |
_________________ Dum spiro, spero
dopóki oddycham, nie tracę nadziei.
|
| |
|
|
|
 |
sakura_89 |
|
Temat postu:
Wysłany: 17-05-2006 - 22:43
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 18-02-2006
|
|
| w Polsce jeszcze chyba nie jest wydana... |
_________________ "Pepole cannot gain anything without sacrificing something. You must present something of equal value to gain something."
|
| |
|
|
|
 |
kuririn |
|
Temat postu:
Wysłany: 17-05-2006 - 22:47
|
|
Czytelnik

Dołączył/a: 12-03-2006
|
|
|
|
|
 |
|
|
Temat postu:
Wysłany: 18-05-2006 - 18:30
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 15-10-2005
|
|
| Nie jest,ale była skądś do ściągnięcia....Czytałam i mi się nie podobało,fabuła godna pokezłomów i kreska,której nie lubię. |
_________________ Zrób mi jakąś krzywdę!
|
| |
|
|
|
 |
bluebery |
|
Temat postu:
Wysłany: 20-05-2006 - 11:42
|
|
Pisarz

|
|
Ejejeej Shaman King i Pokemon??
Oki każdy może sądzić co chce, prawda dziecinne to troche muszę przyznać ale zabawne , a jeśli chodzi o kreskę to się nie wypowiadam bo nie widziałam mangi  |
|
| |
|
|
|
 |
kitsune |
|
Temat postu:
Wysłany: 02-06-2006 - 13:11
|
|
Czytelnik

Dołączył/a: 28-10-2005
|
|
| Apocalypse meow jest spoko gicior, ale niestety chyba tego nie wydają u nas:( |
_________________ Reflection of fear makes shadows of nothing, shadows of nothing.
|
| |
|
|
|
 |
Kiichigo |
|
Temat postu:
Wysłany: 14-06-2006 - 15:39
|
|
Debiutant

Dołączył/a: 19-04-2005
|
|
Wydaje WANEKO. Polski tytul: Cat Shit One. Pierwszy tomik niezly, ale troche plytkawy. W drugim dowiadujemy sie wiecej o glownych...krolikach )) No i te zwierzatka... mnie rozwalaja anglicy jako biale myszki ))) |
|
|
| |
|
|
|
 |
bluebery |
|
Temat postu:
Wysłany: 14-06-2006 - 15:57
|
|
Pisarz

|
|
Jeszcze raz napiszę, że Tarot Cafe ostatnio ściągnełam sobie 2 tomik w oryginale szkoda tylko, ze nie znam koreańskiego. Wcześniej myślałam, że nie będzie w tej mandze akcji, ani niczego strasznego, nawet przez myśl mi nie przeszło, mimo swojej mrocznej atmosfery, jednak teraz zauważyłam, ze wciąga tak bardzo, że szok, normalnie rewelacja. Nie mogę się doczekać jak znajdę do tomiku tłumaczenie, chociaż i tak można się domyślić o co chodzi, wolę jednak troche się wczuć  |
|
| |
|
|
|
 |
DreaM*HunteR |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-06-2006 - 16:28
|
|
Pisarz

Dołączył/a: 16-03-2005
|
|
A ja tak zmieniając temat powiem, że nie wiem co ludzi tak zachwyca w Chobits??? (przecież RG Veda jest lepsza ;D *jokkie*)
Przecież tam rzadko kiedy jest tło, kreska jakaś taka... mało "pełna" i w ogóle, chyba oszczędzały na tuszu O.o ...
PS.: To nie był dżołki z RG Vedą ;PPPP BO JEST LEPSZA >;DDD |
|
|
| |
|
|
|
 |
bluebery |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-06-2006 - 17:36
|
|
Pisarz

|
|
| Gdy po raz pierwszy miałam w ręce mange Chobits to naprawde nie byłam szczególnie zachwycona, potem jednak tak bardzo wzieła mnie fabuła itp, że został mi sentyment. Uwielbaim to anime, jednak zawsze wolałam ogladac mangi. |
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Temat postu:
Wysłany: 15-06-2006 - 18:26
|
|
Młodsza elita forum

|
|
Ja do chobitsów mam sentymencik z powodów czysto osobistych Powiem,że wcale nie są strasznie wysokich lotów,kreska w mandze kuleje i do tego błędy z cyklu Yuzuki i jej 2 lewe ręce są porażające.No ale co się będziemy czepiać... |
|
| |
|
|
|
 |
Mike |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-06-2006 - 18:33
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 07-01-2005
|
|
Ooo, a z jakich przyczyn osobistych, jesli mozna wiedziec?
RG Veda jest troche innym gatunkiem, niz Chobits. Z Vedy wylewaja sie bishowie o nagich torsach, a z chobitsow persocony w gimnazjalnych strojach sporowych. Poza tym w Vedzie jest o wiele wiecej przemocy. Nie, ze od razu drugi Berserk, ale juz klimat znaczaco odmienny. Jest tez nieco troche ambitniejszej intelektualnie tresci.
Nie jestem wielkim fanem Chobitsow, ale wole juz persocony niz bishow, a tematy wojny i polityki w Vedze sa przedstawiane nieco zbyt naiwne, moim zdaniem, wiec nie kompensuje to niczego. Dlatego - nie zgadzam sie z Hunterem. |
_________________ Smile or Die!
|
| |
|
|
|
 |
|
|
Temat postu:
Wysłany: 15-06-2006 - 18:50
|
|
Młodsza elita forum

|
|
| No i właśnie z wymienionych powodów ja również wolę Vedę.A co do pytania Mike-nie,nie można : P *aura tajemniczości ON* |
|
| |
|
|
|
 |
|
|