Autor |
Wiadomość |
|
Temat postu: Avatarki
Wysłany: 12-05-2005 - 17:56
|
|
Moderator

Dołączył/a: 26-08-2002
|
|
Regulamin: jeżeli dyskusja na temat lubienia/nie lubienia naszych awów znów ewoluuje w niepożądanym przez Admina tego forum kierunku to temat poleci może już na zawsze |
_________________ gdyby ktoś przypadkiem chciał czegoś od mnie to mailem proszę - niestety raczej nie będzie mnie już więcej na forum
Ostatnio zmieniony przez nika dnia 28-04-2006 - 10:49, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 17-05-2005 - 22:09
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 14-05-2003
|
|
'av' to avatarek. 'sig' to sygnaturka. 'set' to określenie na av i sig, które wspólnie tworzą całość. |
|
|
|
|
 |
Sinner |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-05-2005 - 16:13
|
|
Moderator

Dołączył/a: 29-11-2002
Status: Offline
|
|
Sig to po prostu skrót od 'signature', czyli podpis wogóle. |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 21-06-2005 - 16:32
|
|
Moderator

Dołączył/a: 11-10-2002
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 21-06-2005 - 22:34
|
|
Moderator

|
|
Odie? Co ty o tym myślisz? Ale ciekawi mnie że jest taka mnogość produktów Odola. Możliwe że Odii jest jakimś potentatem na rynku środków czystości i całą serię swoich wyrobów nazywa swoim nickiem. Główny konkurent Henkela?  |
|
|
|
|
 |
Odol |
|
Temat postu:
Wysłany: 22-06-2005 - 14:32
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 04-08-2003
|
|
Mr_Szczota_PL napisał/a: Cieszy się na myśl że codziennie miliony ludzi myje Tobą zęby? 
Dokładnie tak to brzmiało
A co faktu bycia multimilionerem: Dziwię się, że uzmysłowienie sobie tego zajęło Wam tak dużo czasu  |
_________________ This world may have failed you,
it doesn't give you reason why.
You could have chosen a different path in life.
|
|
|
|
 |
Radical Dreamer |
|
Temat postu:
Wysłany: 22-06-2005 - 15:13
|
|
Czytelnik

Dołączył/a: 27-01-2003
|
|
Można zamówić sobie koszulki z dowolnym nadrukiem, więc może z pastami też się da?
Myślę o takiej limitowanej serii różnego rodzaju "odoli", tylko dla forumowiczów.
Zawsze można zresztą samemu drukować etykiety i naklejać... |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 22-06-2005 - 21:00
|
|
Moderator

|
|
Sinner. A co się stało z twoim przepięknym nagrobkiem? Eksmitowali Cię? A może były co do niego jakieś roszczenia?
Odol napisał/a: Pomysł nie jest zły... Mój obecny avek świetnie wyglądałby na białej koszulce  Jeśli pomysł by się przyjął, możnaby nawet napisać do tej firmy z propozycją dalszej reklamy jej produktów za niewielką opłatą... byłoby na piwo 
Ale to jest łatwiejsze niż myślisz. Wystarczy qpić taki specjalny papier na prasowanki. Drukujesz na nim co chcesz, a potem przy pomocy żelazka przenosisz wszystko na koszulkę. Nie wiem ile to kosztuję, ale jako mulimilioner nie powinieneś się tym przejmować  |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 25-06-2005 - 18:35
|
|
Moderator

|
|
Widzę ze znowu nadeszła fala lawinowych zmian avów. Zauważyłem że gdy jedna osoba zmienia, to reszta idzie w jego ślady. Ja parę razy zmieniałem av, ale obecnie nie ma bardziej szczotkowatego ava niż ten (no może poza zdjęciem szczotki ), więc w necie będę się w ten sposób prezentować. Na gronie.net też mam ten av, więc to już stał się mój znak towarowy  |
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 01-08-2005 - 23:14
|
|
Moderator

|
|
Usako-chan napisał/a: No tak jaaaa avek zmieniłam...podoba się? mam nadzieję, że nikt mi nic nie zarzuci. Ale mam pytanko...jak wlepić do podpisu obrazek?^^"
chobi napisał/a: umieść obrazek na jakiejś stronie. między [img][/img] wstaw link do obrazka i będzie w podpisie.
kogo masz w avku?
Czyli najprościej mówiąc coś takiego:
(img)http://www.adres_do_obrazka(/img) Tylko jedno ale: nawiasy myszą być kwadratowe a nie takie jak zrobiłem. Zrobiłem takie nawiasy z przyczyn oczywistych, aby przegląśdarka tego nie potraktowała jak obrazka. Wklej to w podpis i gotowe |
|
|
|
|
 |
Dida |
|
Temat postu:
Wysłany: 16-08-2005 - 11:03
|
|
Moderator

Dołączył/a: 24-02-2003
|
|
Ja również zmieniłam ava.
Poprzedni dla potomności.
 |
|
|
|
|
 |
Dida |
|
Temat postu:
Wysłany: 05-10-2005 - 15:26
|
|
Moderator

|
|
Zrobiłam sobie koreańsko-jesiennego ava.
Niestety po zmniejszeniu do rozmiaru 120x120 zupełnie traci na wyrazistości.  |
|
 |
iss |
|
Temat postu:
Wysłany: 22-10-2005 - 18:39
|
|
Moderator

Dołączył/a: 16-02-2004
|
|
Skrypcik w php i serwer pozwalający na .htaccess (w tym przypadku mój własny).
Skrypt losuje obrazki, a w .htaccess jest on jako errorpage. Do tagów [img] nie wchodzą pliki php (tak mi się przynajmniej zdaje), więc jest tam podany nieistniejący plik .jpg. Przy próbie jego pobrania serwer wysyła stronę z błędem 404, ale jest nią wspomniany wcześniej skrypt -- w ten sposób dostajemy obrazek.
Przyznaję, że koncepcja nie jest moja.
Można też skrypt napisać jako plik .jpg (czy inny graficzny) i w .htaccess ustawić żeby był przetwarzany jako skrypt php, a nie obrazek. |
_________________ Gdyby ktoś chciał założyć konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
|
|
|
|
 |
Dida |
|
Temat postu:
Wysłany: 28-10-2005 - 19:06
|
|
Moderator

|
|
Panie i panowie przedstawiam mojego nowego ava.
 |
|
 |
Dida |
|
Temat postu:
Wysłany: 10-11-2005 - 14:15
|
|
Moderator