Autor |
Wiadomość |
PaWiaN |
|
Temat postu:
Wysłany: 05-06-2006 - 23:47
|
|
Nowicjusz

Dołączył/a: 21-05-2006
Status: Offline
|
|
Widze ze mam tutaj do czynienia z ludzmi o konkretnych upodobaniach a nie jakieś ecie-pecie komercyjne śmiecie... zdających sobie wpełni sprawe z obszerności zagadnienia, i potrafiących się kulturalnie wypowiedzieć, i posiadająch wyrozumiałość i przedewszystkim tolerancje dla innych gatunków muzycznych których być może nie słuchaja... super! (bo to na forach rożnie bywa... jak ktos lubi cos innego niż ja to już sie go wyzywa itp. to jest chore )
Co do BMW bardzo fajne autka (chodzilo mi bardziej o te starsze roczniki, gdyż w takich najwiecej jest w.w. inteligentów) osobiscie kibicuje zespołowi Sauber-BMW
a o wymienionych pzrez was artystak mam jako takie pojecie o niekorych nieco wieksze o innych mniejsze, osobiscie jestem fanem jednak troche bardziej prostej (w sensie budowy) muzyki skladanej ze sampli i roożnych loopów... |
|
|
|
|
 |
noiZzer |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 10:19
|
|
Debiutant

Dołączył/a: 17-05-2006
|
|
PaWiaN napisał/a:
a o wymienionych pzrez was artystak mam jako takie pojecie o niekorych nieco wieksze o innych mniejsze, osobiscie jestem fanem jednak troche bardziej prostej (w sensie budowy) muzyki skladanej ze sampli i roożnych loopów...
!!a propos, nie wiesz może jak obsługiwać program Reason? Chciałbym posklejać trochę beatów i powrzucać różne ciekawe dźwięki - może powstanie to co chiałbym -> industrial xD najważniejsze dla mnie to jak skleić beat...
pozdrawiam
PS; Dzisiaj dopiero co zainstalowałem owy program. |
|
|
|
|
 |
Mike |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 10:27
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 07-01-2005
|
|
Losiul: czyli co, gitara elektryczna to juz nie muzyka?  |
_________________ Smile or Die!
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 11:18
|
|
Moderator

Dołączył/a: 11-10-2002
|
|
W zasadzie jest jeszcze coś co łączy muzykę elektroniczną. Mam tu na myśli instrument czysto elektroniczny, ale wymagający bardziej zaawansowanych ruchów niż stukanie w klawisze. Jean Michel Jarre grał na tym na koncercie w stoczni. Nie wiem jak się to nazywa, ale jest to urządzenie wymyślone przez ruskich i przedstawione publicznie jako ówczesny pokaz pokaz możliwości rosyjskich naukowców. Jest to drewniana skrzynka z dwiema „antenami”. Jedna antena ustawiona pionowo na górze skrzynki, a druga, poziomo wystająca z boku skrzynki. Gra polega na oddalaniu i przybliżaniu rąk do tych anten. Im bliżej anteny jest ręka, tym niższy dźwięk słychać. Kiedyś w jednej kreskówce na cartoon network była mowa o tym, ale wtedy nazwali to „Krzykofon”. |
|
|
|
|
 |
iss |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 11:35
|
|
Moderator

Dołączył/a: 16-02-2004
|
|
Nie zapominajcie też o laserowej harfie. |
_________________ Gdyby ktoś chciał założyć konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 11:44
|
|
Moderator

|
|
Ta laserowa harfa to tak trochę mało wiarygodnie wyglądała. Może miała jedynie znaczenie wizualne. Inna jest sprawa że występ w stoczni był puszczony z playbacka |
|
|
|
|
 |
IggI |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 12:04
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 30-09-2002
|
|
Co do playbacka to ciekawe czy jemu nie przydałby się playback  |
_________________ Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
|
|
|
|
 |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 12:16
|
|
Moderator

|
|
Słychać że wysoko zaczął a potem pary mu zaczęło brakować, schodził coraz niżej. To by lepiej pasowało do „Zabawnych”  |
|
|
|
|
 |
Joshua |
|
Temat postu:
Wysłany: 06-06-2006 - 20:53
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 24-10-2005
|
|
Umcy Umcy przesadzone ale np. dance to jest to... Hard dance mania vol 6. Albo troszke Dj.Shog'a To jest to co tygryski lubia najbardziej
Jarosław Kaczynski wygrał  |
|
 |
IggI |
|
Temat postu:
Wysłany: 10-06-2006 - 08:54
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 30-09-2002
|
|
apollo 440 to moja odpowiedź na pytanie z tematu. Prodiżowcó nie słucham z zasady. |
_________________ Usunięto obrazki - złamanie regulaminu
|
|
|
|
 |
AEnema |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-06-2006 - 18:17
|
|
Czytelnik

Dołączył/a: 23-04-2006
|
|
|
|
 |
kiyubi |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-06-2006 - 22:34
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 31-01-2004
Skąd: warszawa, polska, europa, świat kuli, droga mleczna, wszechświat, przestrzeń, więcej przestrzeni....
|
|
Kto gustuje w twórczości dziadzia Vangelisa? Soundtrack do Blade Runnera albo Counquer of Paradise? |
|
|
|
|
 |
iss |
|
Temat postu:
Wysłany: 20-06-2006 - 01:21
|
|
Moderator

Dołączył/a: 16-02-2004
|
|
Blade Runnera uwielbiam, ale jakoś OST mi średnio podchodzi w oderwaniu od filmu. Za to motyw przewodni z Counquer of Paradise (który chyba też jest w Polowaniu na Czerwony Październik) bardzo lubię, reszty soundtracku niestety nie miałem okazji słuchać, a film widziałem tak dawno, że nie pamiętam. |
_________________ Gdyby ktoś chciał założyć konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
|
|
|
|
 |
ness |
|
Temat postu:
Wysłany: 13-08-2006 - 23:46
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 20-03-2004
|
|
OST bez wizji wypada niestety lyso.
Co do tematu ostanio Goldfrapp slucham non-stop.
firma poleca
Cytat: Project Pitchfork uwielbiam...
raczy słuchacza elementami zarówno rocka i industrialu, jak i elektro, a nawet future-popu.
nie wiem o co chodzi ale
ide pomeczyc osiołka |
|
|
|
|
 |
robert10 |
|
Temat postu:
Wysłany: 13-09-2010 - 19:11
|