| Autor |
Wiadomość |
iss |
|
Temat postu: Re: MFF Era Nowe Horyzonty (27.07 - 02.08)
Wysłany: 27-05-2009 - 07:50
|
|
Moderator

Dołączył/a: 16-02-2004
Status: Offline
|
|
| Wy tu gadu gadu, a patrzcie jaki film dodają do PCW Extra HDTV |
_________________ Gdyby ktoś chciał założyć konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
|
| |
|
|
|
 |
Magnus |
|
Wysłany: 27-05-2009 - 08:13
|
|
Moderator

Dołączył/a: 21-10-2002
|
|
|
|
|
 |
kate |
|
Wysłany: 31-05-2009 - 15:31
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 25-12-2005
|
|
Jeśli chodzi o Sweeney Todda to mi się podobało zwłaszcza muzyka i ulubieńszym utworkiem jest właśnie piosnka gdzie śpiewają o ciastkach (czyli ta co się pojawiła w nieszczęsnym, aczkolwiek miłym filmie z Kafelkiem Affleckiem ) a że nudny na początku... każdy film tak ma gdy wprowadza o co chodzi....
nie to, że jestem uszczypliwa, ale ja się śmiertelnie wynudziłam przez pierwsze dwa odcinki dumy ;P, większość filmów tak ma...albo ja je tak odbieram xD |
_________________ taaaa....moje życie jest totalnie bezstresowe -_-'
|
| |
|
|
|
 |
Loana |
|
Wysłany: 31-05-2009 - 15:41
|
|
Pisarz

Dołączył/a: 01-01-2006
|
|
Sweeney Todd wlokl sie na poczatku okropnie, a muzyka to zgadza sie, ze mogla zostac lepiej wykonana. Utwory byly ciezkie i srednio wypadly, mi ta muzyka nie wpadla w ucho, mimo ze zwykle lubie Bartona.
Moment to Remember czy jak to sie nazywalo tez sie wlokl na poczatku, cos w tym jest . |
|
|
| |
|
|
|
 |
Mike |
|
Wysłany: 03-06-2009 - 22:12
|
|
Elita forum

Dołączył/a: 07-01-2005
|
|
A ja tam wlasnie wolalem pierwsza polowe Moment to remember. Moze akcji bylo mniej, nizw Jamesie Bondzie, ale przynajmniej zadna ladka Koreanka nie umierala.  |
_________________ Smile or Die!
|
| |
|
|
|
 |
Loana |
|
Wysłany: 03-06-2009 - 23:31
|
|
Pisarz

|
|
Jedna Azjatka w ta czy w tamta to mala roznica, duzo ich jest ;P
W tym filmie w ogole bylo malo akcji, on byl wzruszajacy, romantyczny i grajacy na uczuciach, a nie trzymajacy w napieciu. |
|
|
| |
|
|
|
 |
Mike |
|
Wysłany: 04-06-2009 - 18:32
|
|
Elita forum

|
|
Dlatego wlasnie mowie, ze pierwsza polowa byla lepsza. Bo patrz:
Pierwsza polowa: wzruszajaca, romantyczna i grajaca na uczuciach
Druga polowa: wzruszajaca, romantyczna i grajaca na uczuciach, umiera Koreanka.
Wnioski sa proste...  |
|
| |
|
|
|
 |
kate |
|
Wysłany: 06-06-2009 - 20:46
|
|
Młodsza elita forum

|
|
Mike....jaki Twój świat jest prosty....
a poaz tym trudno mówić o jakiejś akcji w dramacie typu AMtR... to tak jakbyś mówił, że Moda na sukces to film akcji xD różnica polega na tym, że to pierwsze wciąga i wzrusza, a to drugie....no cóż...gdzieś tam sobie bytuje od kilkudziesięciu lat w tv xD
Cytat:
Druga polowa: wzruszajaca, romantyczna i grajaca na uczuciach, umiera Koreanka.
Wnioski sa proste... Smile
wiesz, teoretycznie film nie zakończył się jej śmiercią... równie dobrze mogła żyć jeszcze przez kilkadziesiąt lat...tyle że w nieco odmiennym stanie fizycznym i duchowym :/
Cytat:
Moment to Remember czy jak to sie nazywalo tez sie wlokl na poczatku, cos w tym jest Razz.
nom dokładnie jak "Waterboys", też na początku było nudnawe, ale potem moim zdaniem fajnie się rozkręciło  |
|
| |
|
|
|
 |
Loana |
|
Wysłany: 07-06-2009 - 09:48
|
|
Pisarz

|
|
Film akcji wciaga, ale czy wzrusza to bym sie klocila. Szklana Pulapka to film akcji, a ja sie nie wzruszylam na nim .
Obejrzalam wczoraj z mezem film "Ciekawy przypadek Benjamina Burtona". Calkiem, calkiem - podobal mi sie mimo pewnych niejasnosci, nielogicznosci i amerykanskiego patosu . Nawet sie poplakalam na nim, ale pewnie bede odosobniona w tym przypadku . Polecam! |
|
|
| |
|
|
|
 |
Mike |
|
Wysłany: 07-06-2009 - 20:58
|
|
Elita forum

|
|
Die Hard nie jest od wzruszania sie. Die Hard jest od zapierajacej dech w piersiach akcji.  |
|
| |
|
|
|
 |
Magnus |
|
Wysłany: 08-06-2009 - 00:20
|
|
Moderator

|
|
| Coralina - własnie sobie pooglądałem i jakoś Wam powiem, że to coś w rodzaju "co pierwsze zobaczysz/przeczytasz" to będzie się Tobie bardziej podobało". Bajka (o ile można tak to nazwać) jest naprawdę fajna i klimatyczna choć w 3D jakoś tego nie widzę... Mamy ten klimacik z książki... animacja i efekty nie budziły zastrzeżeń... jednak, tak jest "jednak" - książka jest lepsza. Design postaci jednak choć naprawdę dobry to w czasie czytania książki troszeczkę inaczej sobie wyobrażałem. |
_________________ Mój "mały" internetowy spis komiksów
My DA
|
| |
|
|
|
 |
Loana |
|
Wysłany: 08-06-2009 - 06:04
|
|
Pisarz

|
|
N. Gaiman tak ma? Bo ja najpierw ogladalam Gwiezdny Pyl, a dopiero potem czytalam ksiazke i film mi sie bardziej podobal . |
|
|
| |
|
|
|
 |
Magnus |
|
Wysłany: 08-06-2009 - 10:26
|
|
Moderator

|
|
Nie wiem czy tak ma.. Gaiman ma styl pisania taki "filmowy" więc to tak jak byśmy ogladali oryginał i remake - nie ma szans że oba nam się spodobają
W każdym badź razie wiem, że w sumie filmek i książka jest warta uwagi. Polecam zaczynać od książki ponieważ nie będzie tego narzuconego sposobu odbierania postaci. |
_________________ Mój "mały" internetowy spis komiksów
My DA
|
| |
|
|
|
 |
kate |
|
Wysłany: 10-06-2009 - 15:44
|
|
Młodsza elita forum

|
|
a mi wczoraj matula fundnęła bilet do kina na "Potwory kontra obcy" powiem tak
fajne toto, ale jeśli ktoś liczy na humor jak w Shreku to siem trochu zawiedzie :/ generalnie ogląda się przyjemnie i jest zabawne, ale kierowane głównie do dzieci. Niemniej jednak godne obejrzenia moim zdaniem  |
|
| |
|
|
|
 |
USAGI |
|
Wysłany: 15-06-2009 - 01:30
|
|
Młodsza elita forum

Dołączył/a: 08-09-2005
|
|
Terminator - wyjmij mózg i idź się odprężyć
Generalnie film warty zobaczenia dla ludzi co lubią takie klimaty i facetów w mundurach :3
Aczkolwiek różnego rodzaju panujące prawa fizyki i tym podobne tam... jak widać tracą byt [;
Podobało mi sie bardzo kadrowanie (: Kamera spoglądała z przeróżnego kąta widzenia, przez
co kadry są ciekawsze. Aczkolwiek ostatnimi czasy zauważyłam,iż aby dodać chyba dynamiki i
hm cool stylu kadrom x_X kamera często lata podczas scen statycznych x_X Koleś stoi, zero
akcji a obraz miast być statycznym kadrem na postać, to lata to w prawo to w lewo jak by
operator kamery chciał kręcić kółka dookoła postaci albo rysować na owej wzorki /; A to już
mi się ni podoba p; Film jak na takie produkcje dość przewidywalny, ale mimo to ciekawy w
odbiorze (: Mnie na pewno ne znudził p: A i co mnie zdziwiło, wątek "miłosno-romantyczny"
ne jest tak przesadzony jak we wszystkich filmach teraz, co tym bardziej sprzyja odbiorowi (:
Czy warto iść do kina? Moim zdaniem warto, szczególnie jak chcemy odczuć ,że te wielkie
roboty są naprawdę wielkie (: to samo statki latające. |
_________________ Raju we śnie poszukując...
USAGI
|
| |
|
|
|
 |
|
|