Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 19-01-2009 - 21:35
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
New stuff Smile
Asus P5QL SE
C2DE8400 @ 3.0 Ghz
2x2GB Goodram cl5 800 Mhz
Gigabyte Radeon HD 4850 (512 MB/512BIT) zalman
320 GB SataII

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
LunasOffline
Temat postu:   PostWysłany: 19-01-2009 - 23:37
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 25-09-2006



Status: Offline
A ja mo?e ju? nie taki nowy sprz?cior
HP 6720s (KU334ES)
Intel dual core 1,86 GHz
2 GB DDR2 667MHz
15.4 WXGA TFT, Intel X3100
250GB SATA

_________________
0x5 0xA 0xF
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Losiul
Temat postu:   PostWysłany: 20-01-2009 - 21:01
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 22-02-2005



@Josh - daj zna? jak b?dzie co? nie tak z RAM'em, bo jestem ciekaw, czy to ?e Goodram jest taki tani przek?ada si? na jako??.

_________________
http://img217.imageshack.us/img217/8008/1149595968350hv3.gif
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
USAGIOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-01-2009 - 22:12
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 08-09-2005



Status: Offline
Ja dzia?am na nerwach [;

_________________
Raju we ?nie poszukuj?c...
USAGI
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 02-02-2009 - 19:10
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
Wszystko w jak najwi?kszym porz?dku. Co do ceny, to rzeczywi?cie niska, 150 z? za 2x2 GB.
Foto mojej stacji Smile
http://i44.tinypic.com/m9riol.jpg

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-04-2009 - 16:32
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Podaj? specyfikacj? mojego ambitnego sprz?tu:

AMD Athlon 64 x2 5200+
Goodram DDR2 2x1024/800
WD 500GB, 16 mb, SATA II
P?yta Gigabyte GA-MA 78GPM-DS2H-AMD780G

?adna z niego torpeda, ale najwa?niejsze, ?e StarCraft si? nie tnie Wink

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MikeOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-04-2009 - 20:18
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 07-01-2005



Status: Offline
Saper pewnie tez nie.

"AMD Athlon 64 x2 5200" - jak to czytac? Czy to znaczy, ze masz dwudzeniowy procesor o mocy 5200 na kazdy rdzen, czy ze w sumie caly procesor daje 5200?

_________________
Smile or Die!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
issOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-04-2009 - 20:43
Moderator
Moderator


Dołączył/a: 16-02-2004



Status: Offline
Tu akurat ka?dy rdze? ma 2,6 GHz (wyj?tkowo nazewnictwo tej serii procesorów si? liniowo przek?ada na cz?stotliwo?? zegara), ale od dawna cz?stotliwo?? taktowania nie jest bezwzgl?dnym wyznacznikiem wydajno?ci -- http://en.wikipedia.org/wiki/Megahertz_myth

_________________
Gdyby kto? chcia? za?o?y? konto na Dropboksie to ten (<--) link daje dodatkowe 0.5GB Tobie i mi.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-04-2009 - 23:55
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Saper jeszcze dzia?a p?ynnie, ale na pasjansach ju? si? wiesza Wink

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MikeOffline
Temat postu:   PostWysłany: 11-04-2009 - 13:39
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 07-01-2005



Status: Offline
To czym sie kierowac w wyborze procesora, skoro ilosc megahercow to mit? O.o

_________________
Smile or Die!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Losiul
Temat postu:   PostWysłany: 11-04-2009 - 15:00
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 22-02-2005



Ogóln? wydajno?ci? w tym do czego ich potrzebujesz - czyli przeró?nymi testami (co? a'la TO na thg, cho? odrobin? przestarza?e, ale super-nowo?ci prawdopodobnie mniej Ci? interesuj?). Procesory to ju? od dawna co? duu?o wi?cej ni? tylko kalkulatory "x, +, y, wykonaj".. ; )
Poza tym - jak nie wiesz, to zapytaj tutaj, zawsze si? znajdzie kto? kto co? podpowie ; ).

_________________
http://img217.imageshack.us/img217/8008/1149595968350hv3.gif
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 11-04-2009 - 15:10
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Wed?ug mnie nie warto skupia? si? na procesorze. Do pracy biurowej nie potrzeba jakiej? mega mocy (Word, Excel...).
A do sapera i innych gier potrzeba dobrej karty grafiki. Wi?c chyba lepiej przeznaczyc troch? wi?cej na grafik? ni? procesor.

Zreszt? s?ysza?em co?, ?e nied?ugo "chyba raczej prawdopodobnie na pewno" b?dziemy mie? tylko grafik? w komputerach, procesory nie b?d? potrzebne, albo funkcja procesora i karty grafiki zostanie po??czona... Czy jako? tak Smile

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Losiul
Temat postu:   PostWysłany: 11-04-2009 - 18:35
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 22-02-2005



To s? na razie plany i pomys?y, nie wiadomo co z tego wyjdzie jeszcze i jak ten pomys? si? rozwinie ; ). Nie wiadomo te? czy b?dzie mo?na mówi? wtedy o "karcie graficznej" jako takiej - pr?dzej w?a?nie o "procesorze", bo to "co?" b?dzie po prostu przetwarza? w dalszym ci?gu dane ; ). Ale to tylko nazewnictwo ; ).

Co do procka i grafiki - powiedz za ile chcesz i do czego to co? Ci podpowiem ; ).

_________________
http://img217.imageshack.us/img217/8008/1149595968350hv3.gif
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
RaulOffline
Temat postu:   PostWysłany: 11-04-2009 - 21:07
Admin Forum
Admin Forum


Dołączył/a: 05-01-2002



Status: Offline
Mike napisał/a:
Saper pewnie tez nie.

"AMD Athlon 64 x2 5200" - jak to czytac? Czy to znaczy, ze masz dwudzeniowy procesor o mocy 5200 na kazdy rdzen, czy ze w sumie caly procesor daje 5200?

To znaczy, ze jest to procesor o dwóch rdzeniach, odpowiednik Core 2 Duo Intela o szybko?ci taktowania 2600mhz. Czyli do?? wydajny procesor, którego mocy nie wykorzystasz chyba, ?e do grafiki lub gier.
+ oznacza, ?e jest nawet troch? szybszy Smile
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MikeOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-04-2009 - 08:59
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 07-01-2005



Status: Offline
Czyli gdyby kupowac teraz jakis niezgorszy sprzet, to x 2 5200 bylby dobrym wyborem?

A co z kartami graficznymi? Ile czego powinna miec, by byc na czasie? O.o

_________________
Smile or Die!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie GMT - 12 Godzin
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2007 The PNphpBB Group
Credits