Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Losiul
Temat postu:   PostWysłany: 12-04-2009 - 13:05
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 22-02-2005



Powiedz lepiej inaczej - czego oczekujesz od takiej karty/komputera? Obs?ugi Far Cry'a 2 na 32' ekranie w pe?nej rozdzielczo?ci, czy mo?e wystarczy Ci standardowe 1024x768? A mo?e grywasz tylko w staro?ytnego ponga i w ogóle nie interesuje Ci? trzeci wymiar ; )?

Wszystko zale?y od tego ile chcesz na to wyda?. Mog? poleci? spokojnie Radki HD 4850, fajniutkie karty za ok 600z? (+/- 100z? zale?nie od ilo?ci pami?ci). Wy?sza pó?ka to Radki 4870, za ok 800-900z?, jak wolisz nVidi? to GF GTX 260 jest bardzo ?wawy.

_________________
http://img217.imageshack.us/img217/8008/1149595968350hv3.gif
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MikeOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-04-2009 - 10:43
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 07-01-2005



Status: Offline
No wlasnie oczekiwalbym czegos z gornych 50% towaru, tak by miec spokoj na nastepne trzy lata. O.o

Bylbym jednak wdzieczny, gdybys oprocz samych nazw podal tez, jakie parametry powinna miec taka karta - by mi w sklepie nie wcisneli karty wymontowanej z PC 386.

_________________
Smile or Die!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-04-2009 - 10:57
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Spokój na trzy lata? To chyba górne 1% towaru ;P

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
RaulOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-04-2009 - 11:46
Admin Forum
Admin Forum


Dołączył/a: 05-01-2002



Status: Offline
Mike, po pierwsze okre?l swoje potrzeby, bo je?li chodzi o gry (3d) to kupno najdro?szego sprz?tu mija si? z celem, za 2 lata i tak b?dzie to niska klasa Smile
Wydasz tylko niepotrzebnie du?o pieni?dzy.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
RaulOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-04-2009 - 11:49
Admin Forum
Admin Forum


Dołączył/a: 05-01-2002



Status: Offline
Mike napisał/a:
A co z kartami graficznymi? Ile czego powinna miec, by byc na czasie? O.o

Najsilniejszy pojedynczy Radeon 4870 lub GTX280 powinien wystarczy? (z tym , ?e ze wzgl?du na mniejsz? pr?do?erno?? poleca?bym jednak Radeona).
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-04-2009 - 15:07
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
Ja polecam E8400, procesor og?oszony produktem roku na komputronik.pl ?wietnie si? spisuje, na boxowym ch?odzeniu ze zmian? napi?? kr?ci si? spokojnie do 3.9 GHz nie wiem jak te ca?kiem nowe AMD si? maj?, ale IMO AMD to tylko puste Mhz... Co do karty to je?li chcesz HD 4850 to 512 MB wystarczy, 1 GB to do 4870, bo ma szybsze taktowanie. Mo?esz te? bawi? si? w crossfire np. 2x4850, tylko, ?e wtedy to ju? wi?kszy wydatek. Je?li ju? zdecydowa?by? si? na 4850 to polecam ASUSa z ch?odzeniem glaciator.
Chocia? gdyby? mia? ze 4 tysi?ce na sam? jednostk? centraln?, to id? w core i7...

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-04-2009 - 20:36
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Wydaje mi si? ?e to raczej kwestia gustu i by? mo?e wcze?niejszych do?wiadcze?, jaki procesor si? wybiera. Przy ich dzisiejszych pr?dko?ciach...
Smile A co do komputera dla Mike'a, to mo?e zainwestowa? przede wszystkim w dobr? p?yt? g?ówn? aby mie? baz? do pó?niejszej rozbudowy?

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 00:43
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
Przysz?o?? to IMO Intel core i7 w?a?nie Razz Z tego co piszesz, mo?na wywnioskowa?, ?e ró?nica mi?dzy procesorami AMD i Intel to tylko ró?nica w gustach, z tym si? nie mog? zgodzi?...
BTW: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=304592 a to jeszcze nie wszystko z tego co czyta?em... Ja póki co zostaj? na 3.0 Ghz, mocy nie brakuje Wink

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 10:39
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Oczywi?cie ?e to nie tylko kwestia gustu, ale dla laika "kilka" Mhz w ty? czy przód, gdy procesory maj? 2x2,5GHz to raczej niewiele. S?ysza?em ?e kupuj?c komputer do 1500z? lepiej kupi? do niego procesor AMD (bo ma lepsz? wydajno?? w stosunku do ceny i w porównaniu z Intelem) powy?ej tej ceny lepiej maj? si? sprawowa? procesory Intela.

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Losiul
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 17:22
M?odsza elita forum
M?odsza elita forum


Dołączył/a: 22-02-2005



AMD produkuje s?absze procki - wystarczy spojrze? na pierwszy lepszy test procków (podawa?em link do THG). Z drugiej strony maj? szereg zalet: stosunek Moc/Cena jest lepszy, zw?aszcza je?li dorzuci? do tego ta?sze ni? Intel p?yty g?ówne z których ka?da ma CrossFire (czyli mo?liwo?? pod??czenia dwóch/kilku kart graficznych AMD/ATI) praktycznie w standardzie. W wypadku SLI jest to dodatkowy wydatek (podobno to si? niedawno zmieni?o, ale nie wiem czy to dotar?o do polski ju?).

Ale tak naprawd? wszystko zale?y od Mike'a, a konkretnie: Do czego chcesz wykorzystywa? swojego kompa Mike, jakie programy/gry maj? chodzi? i przede wszystkim: ile masz zamiar na to wyda?. Jak opowiesz o tym to mog? Ci poda? nawet pe?n? specyfikacj? ; )..

_________________
http://img217.imageshack.us/img217/8008/1149595968350hv3.gif
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 17:22
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
Za 1500 z? to w GTA IV z dziesi?? fpsów wyci?gniesz Laughing
Exactly Losiul potrzeba wiedzie? ile Mikei ma pieni?dzy na sprz?cik...

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 18:45
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
Nie wiem czy Mike'a zainteresowa?aby seria GTA? Cho? mo?e... Wink Osobi?cie za ni? nie przepadam, wi?c problemu z ni? nie mam, nie tnie mi si? Wink
A za 1500-2000z? mo?na ju? co? zdzia?a? gdy wiesz czego chcesz i gdy odpowiednio skomponujesz zestaw.
( A teraz Mike rzuci jak?? kwot?, a my przedstawimy Mu swoje propozycje Wink )

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 21:25
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
To by?o porównanie, ja my?l?, ?e jak chce na 3 lata sprz?cik, to na 3 lata za 1500 z? kupi procesor i p?yt? g?ówn? i mo?e pami??, bo to za 150 z? mo?na podwoi? ilo??, przyk?ad masz, ostatnio 2x2 kupi?em za 150...

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dawidjlOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-04-2009 - 22:00
Pisarz
Pisarz


Dołączył/a: 02-04-2009



Status: Offline
A Mike zapyta? tylko o parametry karty... Wink
Mo?e tylko j? chce kupi??

Je?li to ma by? komputer do pracy i ma w przysz?o?ci na nim dzia?a? jaki? Office 2011 to naprawd? niewiele potrzeba. Ale jak do gier i na 3 lata to za 1500z? to mo?na rzeczywi?cie w sumie tylko kart? grafiki kupi? Wink

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JoshuaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-04-2009 - 21:09
Elita forum
Elita forum


Dołączył/a: 24-10-2005



Status: Offline
Wcze?niej jeszcze o procek pyta?. Jak wy matury pozdawali?cie? Czytaj ze zrozumieniem...

_________________
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie GMT - 12 Godzin
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2007 The PNphpBB Group
Credits